null Vantaan yhteinen kirkkoneuvosto hyväksyi sopimuksen uudesta verkkomediasta

Vantaan yhteinen kirkkoneuvosto hyväksyi sopimuksen uudesta verkkomediasta

Pääkaupunkiseudun seurakunnat perustavat yhteisen verkkomedian. Uusi media korvaa Kirkko ja kaupungin, Essen ja Vantaan Laurin omat nettisivut. Verkkomedian on tarkoitus aloittaa toimintansa viimeistään maaliskuun lopussa.

Vantaan seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto hyväksyi keskiviikkona omalta osaltaan sopimuksen verkkomedian perustamisesta. Sopimuksessa sovitaan verkkomedian tarkoituksesta ja linjasta, toteutustavasta, toimituksellisista resursseista, teknisestä toteutuksesta, johtamisesta ja yhteisen toimitusneuvoston perustamisesta.

Pääosa verkkomedian aineistosta tulee nykyisistä lehdistä, mutta suunnitteilla on myös omaa pelkästään verkkoon tulevaa sisältöä.

Hanke on tarkoitus toteuttaa pääosin seurakuntalehtien ja pääkaupunkiseudun yhteisen sähköisen median toimituksen Toivontuottajien nykyisillä resursseilla. Sopimuksen mukaan yhteisen toimituksen kustannukset katetaan Toivontuottajien menoista. Toivontuottajien määrärahaa nostetaan yhteensä 30 000 eurolla, josta Vantaan osuus on 6000 euroa.

Perustamiskustannukset ovat investointi, jonka lopullinen suuruus riippuu siitä, millaisia sisällöllisiä muutoksia nykyiseen palveluun tehdään.

Verkkomedia pyrkii tavoittamaan erityisesti uusia käyttäjäryhmiä, ihmisiä, joilla ei ole kiinteää suhdetta seurakuntaan. Sisällöstä vastaavat nykyisten lehtien päätoimittajat. Vastaavan päätoimittajan tehtävää kierrätetään.

Sopimus kattaa vuodet 2015–2016. Siinä asetetaan tavoite yhteisestä mediatoimituksesta, joka tekisi paitsi verkkoa myös perinteisiä lehtiä yhdessä.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Seurakuntien muskarit ja nuorten hengailu tapahtuvat Vantaalla nyt verkossa

Ajankohtaista

Seurakuntien varhaiskasvattajat tekevät päivittäin sisältöä sosiaalisen median kanaville.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.