null Vartin retriitti: Koko ihmisen näkevä

Kuva: Lotta Numminen

Kuva: Lotta Numminen

Hengellisyys

Vartin retriitti: Koko ihmisen näkevä

Pystyn kuulemaan ja ymmärtämään, kun minulle puhutaan minun omalla kielelläni.

Helluntaihin liittyy mielenkiintoinen liike, jossa yhdistyy syvä henkilökohtaisuus ja rohkea avautuminen.

Jerusalemiin kokoontuneet muukalaiset kuulevat opetuslasten puhuvan Jumalan suurista teoista kukin omalla kielellään. Minä annan henkeni teidän sisimpäänne, lupaa Hesekielin profeetallinen teksti. Päivän evankeliumi puolestaan lupaa rauhaa, rakkautta ja Jumalan yhteyttä omiensa kanssa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon, kehottaa Jeesus.

He ovat makeaa viiniä täynnä, epäilevät jotkut kuulijat. Syystäkin epäilevät, sillä onhan se tavatonta, että meitä tavallisia ihmisiä rohkaistaan luottamaan siihen, että Jumala lähestyy meitä ja liittää henkensä, rakkautensa ja läsnäolonsa meidän elämäämme. Hengen, jota myös vapauden hengeksi kutsutaan. Hengen, joka riisuu pelosta ja ahdistuksesta ja saa näkemään maailman uudella tavalla: Jumalan avarana maailmana.

Kun minulle puhutaan minun omalla kielelläni, pystyn kuulemaan ja ymmärtämään. Tunnen, että minut tunnistetaan ja minua kunnioitetaan ihmisenä. Minun tieni ja tarinani nähdään. Rehellisyyden nimissä on tosin myönnettävä, ettei tämä omalla kielellä puhuminen onnistu aina edes suomeksi.

Jumalan henki on toisenlainen: koko ihmisen näkevä, ketään torjumaton, mitään kaihtamaton, uutta avaava, herkästi kuunteleva ja aina elämässä eteenpäin rohkaiseva.

"Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon." Helluntain antelias lupaus.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.