null Vartin retriitti: Maria, erilainen äiti

Kuva: Lotta Numminen

Kuva: Lotta Numminen

Hengellisyys

Vartin retriitti: Maria, erilainen äiti

Kohtalo vei Mariaa kyselemättä.

Neitsyt Maria olisi ollut mielenkiintoinen hahmo Erilaiset äidit -tyyppiseen tv-ohjelmaan. Marian arvioidaan olleen hyvin nuori, kun hän sai tiedon tulleensa raskaaksi Pyhän Hengen vaikutuksesta. Maria seurasi lapsensa elämää peläten hänen puolestaan, katseli hänen kuolemaansa ristillä ja lopulta kuuli hänen ylösnousemuksestaan. Mitä Maria ajatteli Jumalasta tämän kaiken jälkeen?

Tämä on se aika, kun muistan sinua, Maria. Kaikesta huolimatta enkeli sanoi sinulle "älä pelkää". Vaikka oli paljonkin pelkäämisen aiheita. Tieto toi mukanaan vaaroja ja kärsimyksiä.

 

Kaikesta huolimatta enkeli sanoi sinulle "älä pelkää". 

 

Jotkut meistä rakentavat elämäänsä pala palalta. Maria astui kohtaloonsa sokeasti ja se vei häntä kyselemättä. Se antoi enemmän kuin hän pyysi ja satutti syvemmin kuin olisi jaksanut kestää. Maria ei osannut lukea, mutta hän tunsi Jumalan todennäköisesti syvemmin kuin yksikään oppinut. Maria kohtasi hänet hoivaamalla ja rakastamalla lasta.

Lopuksi Maria sai olla osa ylösnousseen Jeesuksen seuraajien joukkoa, lausua poikansa opettamaa Isä meidän -rukousta alkuseurakunnan keskellä. Marian sanoin: "Minun sieluni ylistää Herran suuruutta, minun henkeni riemuitsee Jumalasta, Vapahtajastani, sillä hän on luonut katseensa vähäiseen palvelijaansa."

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.