null Vartin retriitti: Vahvista tarkoituksen tunnetta

Kuva: Lotta Numminen

Kuva: Lotta Numminen

Hengellisyys

Vartin retriitti: Vahvista tarkoituksen tunnetta

Käytännön rakkauden osoittaminen toiselle tekee hyvää.

Jos tarvitsen apua, löydän Googlesta yhteystiedot. Maksan palveluista. Kun hyvin käy, yhteiskunnan rattaat tipauttavat minut seuraavalle askelmalle, josta voin taas jatkaa oikean toimihenkilön luo. Anonymiteettini säilyy eikä minun tarvitse näyttää kenellekään, minkälaisissa asioissa tarvitsin tukea. Helppoa ja sujuvaa, jälkiä ei jää.

Muistan kirkkaasti sen, miten vaikeaa oli pyytää tutuilta ja ystäviltä apua häiden järjestelyyn. Ja miten mielellään kaikki osallistuivat. Huomasin, että olin ymmärtänyt jotakin perustavanlaatuisesti väärin. Odotin aivan muuta, koska minulla oli niin vähän kokemuksia käytännön avun vastaanottamisesta muilta kuin perheenjäseniltä ja sukulaisilta. Saan yhä voimaa siitä muistosta, että he kantoivat minua mielellään.

Tutkimusten mukaan vapaaehtoistyö, ilmaiseksi käytännön rakkauden toiselle osoittaminen, tekee ihmiselle hyvää. Se vahvistaa tarkoituksen tunnetta elämässä, lievittää alakuloa, ahdistusta ja yksinäisyyttä.

Rakkauden kaksoiskäskyyn kai sisältyy ajatus myös rakkauden vastaanottamisesta. "Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. Tämä on käskyistä suurin ja tärkein. Toinen yhtä tärkeä on tämä: "Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi." Armossa eläminen olisi siten elämää siunauksen virrassa. Joskus virta tulee kohti itseä, ja sen voi antaa virrata läpi, eteenpäin. Ihmisille tekee hyvää luoda tilaisuuksia olla avuksi.

Jaa tämä artikkeli: