null Vartin retriitti: Verhon takaa

Kuva: Lotta Numminen

Kuva: Lotta Numminen

Vartin retriitti: Verhon takaa

Jumalalta vaatimamme vastaukset tuntuvat olevan esteitä salaisuuden ihmettelylle.

Jeesus parantaa huolestuneen isän kuolemansairaan lapsen. Mutta miksi kaikki sairaat eivät parane? Mitä hän oikein halusi sanoa näillä teoillaan? Mitä minun pitäisi osata kysyä, jotta saisin kuulla jotain odottamatonta?

Jeesus tulee kuin verhon takaa. Maailmasta, jota emme silmin näe. Hän puhuu sinulle tänäänkin sanoin, joita et korvin kuule. Hän puhuu logiikkasi ulkopuolelta. Hän vastaa kysymyksiin, joita et ehkä vielä kysy. Hän rohkaisee meitä katsomaan eteenpäin, ohi oletusten, ohi kiukkuisen vaatimuksen: miksi et ole niin kuin me odotamme?

Näe Vapahtaja, joka kulkee avoimin sydämin. Näe mies, joka kohtaa sairasta lastaan surevan isän ja auttaa.

Joskus vastaukset, joita Jumalalta vaadimme, tuntuvat olevan esteitä salaisuuden ihmettelylle. Järkeen perustuva ymmärryksemme tulee haastetuksi. Voimme ihmetellä ja katsella ihmeitä tekevää Jumalan Poikaa, kun hän kulkee ihmisen luota toisen luo ja ristin tielle. Jeesus Nasaretilainen on arvoitus. Hän on erikoinen, ihmeellinen, jopa ärsyttävä. Tutki häntä enemmän, syvenny vielä lisää. Vastaus ei ole niin helppo.

Rakkaus oli Jeesuksen syy olla maailmassa, eivät ihmeet. Jeesuksella on viesti toisesta todellisuudesta. Hänessä Hengen todellisuus leikkaa maailman todellisuutta. Parantamisessa tapahtuu ihme, tai oikeastaan tulee näkyviin Jumalan voima. Voima, jossa Jeesus kulkee, rukoilee, elää ja on. Voima, joka on vahvempi kuin kuolema​.

Jaa tämä artikkeli: