Vastavalitut luottamushenkilöt kysyvät Vantaan ruotsinkielisen seurakunnan toiminnasta seurakuntavaaleissa

Vastavalitut luottamushenkilöt kysyvät Vantaan ruotsinkielisen seurakunnan toiminnasta seurakuntavaaleissa

Vi i Vanda -ryhmä on pyytänyt Vantaan ruotsinkielisen seurakunnan vaalilautakunnalta selvityksiä 11 kysymykseen, jotka liittyvät seurakuntavaalien järjestämiseen. He kysyvät muun muassa ehdokkaiden numeroinnista, ennakkoäänestyspaikkojen määrästä, ennakkoäänestyspaikan vaalitoimitsijoiden lukumäärästä, vaalitiedotuksesta seurakunnan jäsenille, vaalipaikkojen opasteista, vaalipäivän äänestyksen alkamisajasta ja vaaliuurnan sinetöinnistä.

Vi i Vanda -ryhmä sai juuri käydyissä vaaleissa enemmistön ruotsinkielisen seurakunnan seurakuntaneuvostoon seitsemällä jäsenellä. Yhteensä seurakuntaneuvostossa on 12 jäsentä. Yhteiseen kirkkovaltuustoon Vi i Vanda ei asettanut ehdokkaita.

Vaalilautakunta vastasi ryhmälle vaalipäivän äänestyksen alkamisesta, että vaalihuoneisto avattiin aikataulun mukaan ja äänestäjät saivat äänestää. Äänien jättäminen uurnaan viivästyi, koska lippujen leimaamisessa tarvittava leimasin puuttui aluksi.

- Vaalit toimitettiin määräysten mukaisesti. Vaalilautakunta ei voi itse selvittää omia toimenpiteitään, se ei kuulu demokratiaan. Se voi tehdä selvityksen vain ylemmille tahoille, sanoo seurakunnan kirkkoherra Martin Fagerudd, joka on myös vaalilautakunnan jäsen.

Ryhmän kysymysten allekirjoittajina ovat kaikki ryhmän jäsenet, jotka olivat ehdokkaina seurakuntavaaleissa, ja ryhmän asiamies.

► Ruotsinkielisen seurakunnan vaalilautakunnan vastaus verkkosivuilla

Jaa tämä artikkeli: