null Verkosto luo viihtyisämpää Marja-Vantaata

Verkosto luo viihtyisämpää Marja-Vantaata

Kun vaikkapa viisijäseninen lapsiperhe muuttaa Marja-Vantaalle, on mielessä monta kysymystä. Missä on lähin nuorisotila tai neuvola, entä voiko kotinurkilla harrastaa jotakin? Miten löytäisi uusia ystäviä?

Jotta näihin kysymyksiin löytyisi helpommin vastauksia, alkuvuodesta toimintansa aloitti Kivistön suuralueella toimiva eri alojen yhteistyöverkosto MarjaVerkko.

Tavoitteena on muun muassa koota yhteen tietoa harrastusmahdollisuuksista, olla mukana alueen kehittämisessä ja lisätä yhteistyötä eri tahojen kuten koulujen, yritysten, yhdistysten, seurakunnan ja kaupungin välillä. Mukana ovat jo esimerkiksi Keimolan Omakotiyhdistys, Kivistön koulun johtokunta, Vantaankosken seurakunta ja Kivistön alueen vanhempainyhdistys.

Yksi keskeisimmistä syistä MarjaVerkon syntyyn on ollut huoli nuorten hyvinvoinnista.

— Alueella ei juuri ole nuorille kokoontumispaikkoja eikä tekemistä, Vantaankosken seurakunnassa piiripappina työskentelevä Pasi Kilpeläinen sanoo.

Harrastuksia kotikulmilla

MarjaVerkko on aloittanut työnsä järjestämällä tapaamisia ja selvittämällä, mitä kukin taho alueella tekee ja missä asioissa voitaisiin tehdä yhteistyötä. Tavoitteena on myös lisätä tiedotusta ja parantaa tiedonkulkua eri toimijoiden välillä.

— Pyrimme siihen, että uudet asukkaat kotiutuisivat Marja-Vantaalle hyvin ja ettei se olisi vain paikka, jossa käydään kääntymässä, monen työpaikka kun on muualla. Toivomme, että ihmiset löytäisivät myös harrastukset Marja-Vantaalta, Pasi Kilpeläinen kertoo.

Kilpeläinen pitää yhteistyön tekemistä tärkeänä, sillä alueen asukasluku kasvaa nopeasti. Nyt Kivistö–Kannisto-alueella asuu noin 4500 ihmistä, mutta seudun asukasluvun odotetaan nousevan aina 27 000:een. MarjaVerkossa mukana olevien tavoitteena on, että hyviä harrastusmahdollisuuksia ja palveluita voitaisiin luoda ja ideoida jo hyvissä ajoin, sillä niiden luominen nopeasti on vaikeaa.


Koripalloammattilaisesta nuorisotyöntekijäksi

Suomalais-saksalainen Jan Wieland muutti noin kuukausi sitten Saksasta Helsinkiin ja aloitti työt nuorisotyöntekijänä Vantaalla. Aivan ensi kertaa hän ei sentään Suomessa asu, sillä kaudella 2006–2007 Wieland pelasi koripalloa Vantaan Pussihukissa. Äidin kotimaa on hänelle tuttu myös täällä vietettyjen lomien ansiosta.

Jan Wieland työskentelee MarjaVerkkoon kuuluvassa kolmannen sektorin aktivoimisprojektissa, jonka tarkoituksena on muun muassa saada yrityksiä mukaan nuorisotyöhön. Projektia luotsaa ja Wielandin työnantajana toimii esimerkiksi urheilutapahtumia järjestävä NS Sports Management, jota johtaa Vantaan Pussihukkien puheenjohtajana tunnetuksi tullut John Simon.

Nuorisotyötä entisessä kotimaassaan Yhdysvalloissa tehneeltä Simonilta tuli myös aloite nuorisotyöntekijän palkkaamiseksi sponsorivaroin, vaikka malli onkin Suomessa harvinainen.

Toistaiseksi Jan Wielandin työ on ollut lähinnä suunnittelua, kokouksia ja tutustumista vantaalaiseen nuorisotyöhön. Hänellä on kuitenkin jo paljon suunnitelmia vantaalaisnuorten varalle, ja koska Wieland on entinen ammattikoripalloilija, luvassa on ainakin koriskerhoja.

— Jos nuorille ei ole tekemistä, voi tulla ongelmia. Nuorten pitää päästä purkamaan energiaa, hän sanoo.

Jotakin konkreettistakin on saatu aikaan: Vantaa-päivänä 15.5. Kivistön koululla järjestetään koripalloaiheisia kisoja Pussihukkien junioreiden johdolla. Sen jälkeen koululla esiintyy kolme bändiä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.