Via Crucis -vaellus vie miettimään voimankäytön houkutusta
Kuvaaja Frank Leiman

Kuvaaja Frank Leiman

Via Crucis -vaellus vie miettimään voimankäytön houkutusta

Via Crucis -pääsiäisvaellus toteutetaan Helsingin kaduilla nyt jo 19. kerran. Vaelluksen myötä hiljennytään tutkimaan ihmismieltä ja päätösten syntyprosessia sekä sitä valitettavan usein varjostavan voimankäytön olemusta.

Mitkä voimat meihin vaikuttavat ja miten me itse osallistumme, joskus huomaamattammekin, koneiston toimintaan? Miksi voimankäyttö houkuttelee, kun vaihtoehtona olisi herkkä kuunteleminen ja reagointi? Onko lopputulos kirkossa kuulutettu, kun kansa ja sen johtajat valtaavat torit?

Pitkäperjantaina 18.4. esitys käynnistyy klo 21 Kaisaniemen puistossa. Sieltä siirrytään pääsiäisjuhlan ja ehtoollisen jälkeen Säätytalolle, jossa Pilatuksen johdolla käydään oikeutta. Viimeinen kohtaus, ristiinnaulitseminen, tapahtuu Tuomiokirkon portailla.

Jeesuksen roolissa nähdään näyttelijä Ilkka Villi. Via Crucis toteutetaan Lauri Otonkosken käsikirjoituksen pohjalta ja sen ohjaa nyt neljättä kertaa ohjaaja Mikko Lammi.

Ekumeeninen pääsiäisvaellus Via Crucis – Ristin tie perustuu kirkon keskiaikaiseen perinteeseen. Viime vuonna sitä oli seuraamassa ja mukana vaeltamassa noin 17 000 ihmistä.

Pääsiäisnäytelmän järjestää ekumeeninen yhdistys Via Crucis – Ristin Tien Tuki ry. yhdessä Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kanssa. 70-henkinen työryhmä koostuu teatterin ja musiikin ammattilaisista sekä teatteriharrastajista ja seurakuntalaisista.

viacrucis.fi

Jaa tämä artikkeli: