null Video: Partiolaiset jahtaavat letunpaiston Suomen ennätystä

Hyvä elämä

Video: Partiolaiset jahtaavat letunpaiston Suomen ennätystä

Rekolan partiolaiset pyrkivät rikkomaan kymmenen vuoden takaisen ennätyksensä. Kahden vuorokauden aikana syntynee tuhansia lettuja.

https://www.youtube.com/watch?v=hMpk2llMeLM

Vuonna 2006 syntyi kahden vuorokauden aikana 2 296 lettua. Rekolan Metsäsiskojen ja Metsäveikkojen ennätys syntyi lettu kerrallaan avotulella paistaen.

Ennätyksen säännöt ovat tiukat: vain yhdellä pannulla saa olla kerrallaan taikinaa, mutta toista pannua voidaan lämmittää samalla. Näin lettuja syntyy kuin liukuhihnalta.

Kymmenen vuoden jälkeen Rekolan partiolaiset ovat jälleen ennätysjahdissa. Tänään puolilta päivin partiomajalla alkoi huhkinta. Tavoitteena on saada tehtyä edes yksi lettu enemmän kuin aiemmassa ennätyksessä.

Partiolaiset paistavat lettuja 48 tunnin ajan, myös yöllä. Ennätysjahti jatkuu aina sunnuntaihin kello 12 asti. 

Tukea Yhteisvastuulle ja Gambian koululaisille

Luonnollisesti luvassa on melkoinen määrä lettuja. Niistä pääsevät nauttimaan kaikki halukkaat pistäytymällä Rekolan partiomajalla. Lettuja saa koko tapahtuman ajan, mutta tarjolla on myös erikoistäytteitä lettubaarista.

Lettujen tuotot ohjataan Yhteisvastuukeräykselle, jonka kotimaisena erityiskohteena on tänä vuonna partio. Tapahtuma tukee myös Länsi-Afrikassa Gambian koululaisia. Koko perheelle saa letut lahjoittamalla hyvin varustellun penaalin gambialaisille.

Rekolan partiolaiset myyvät lettuja perjantaista 22.4. kello 12 alkaen ja sunnuntaihin 24.4. kello 12 päättyen Rekolan partiomajalla osoitteessa Kustaantie 47. Erikoistäytteitä on tarjolla lauantaina kello 1020 ja sunnuntaina kello 1012.30. Lisätietoja Rekolan partiolaisten sivuilta.

Jaa tämä artikkeli: