null Vieraana: Mämmimies Ahmed Ladarsi

Vieraana: Mämmimies Ahmed Ladarsi

Kuinka löysit tiesi Suomeen?

– Olen syntynyt Tunisiassa. Tulin 37 vuotta sitten Suomeen töihin Italian suurlähetystöön keittiömestariksi. Vantaalla olen asunut vuodesta 1980. Nykyisin työskentelen Vantaan aikuisopistossa opistoisäntänä ja vedän erilaisia ruokakursseja.

Miten sinusta tuli mämmimies?

– Olen perehtynyt mämmiin ja tein mämmistä ja mämmiruoista kirjan. Mämmiä kohtaan on ennakkoluuloja, ja suurin niistä on mämmin ulkonäkö. Minua ei mämmin ulkonäkö häiritse, sillä olen kokki ja kokki arvostaa ruokaa.

– Ensimmäisen kerran maistoin mämmiä ystävien luona, en vitsaillut siitä ja tykkäsin heti. Mämmi on maultaan erittäin herkkä ja hieno vulgaarista ulkonäöstä huolimatta.

Millä tavalla mämmiin saa lähemmän suhteen?

– Ihmiset syövät mämmiä usein vasta sitten, kun henki ei enää kulje. Ensin syödään lammasta ja kananmunia ja sitä ja tätä ja sitten ollaan jo niin kylläisiä, että mämmi tuntuu raskaalta. Kannattaa nauttia mämmiä pelkästään, välipalana tai iltapalana, ei jälkiruokana.

– Mämmin esillepanossa kannattaa nähdä vähän vaivaa, eli sitä voi koristella. En tarkoita, että heitetään vain jotain mämmilaatikon päälle. Mämmi on sen verran jäykkää, että sitä voi muotoilla ja laittaa kulhoon tai lautaselle.

Miten nautit mämmisi, maidolla vai kermalla?

– En missään tapauksessa laita mämmin päälle sokeria, mutta kermaa laitan. Kermaa laitetaan vähän, ei saa yliampua! Mämmin sekaan voi myös laittaa pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä ja kardemumma on tosi hyvä joukossa.


 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.