Vieraana: Vantaan kulttuurijohtaja Annukka Larkio
Kuva: Paula Lehto

Kuva: Paula Lehto

Vieraana: Vantaan kulttuurijohtaja Annukka Larkio

Miten idea Suvivirsitapahtumasta syntyi?

– Olin viime keväänä Töölöntorilla vastaavassa tapahtumassa. Sen ideoi Suomen Kansallisoopperan taiteellinen johtaja Lilli Paasikivi, joka asuu Töölöntorin laidalla olevassa talossa. Idea oli veikeä. Parvekkeille alkoi ilmestyä Korson mieslaulajia, neljä viisi miestä kullekin parvekkeelle. Mukana oli myös orkesteri. Ja sitten laulettiinkin pian Suvivirttä. Laulajia oli 3000.

– Tunnelma oli mahtava.  Tunnelmaa kasvattivat myös jokaisen omat Suvivirteen liittyvät muistot.

Mitä Vantaalla tapahtuu?

– Suvivirsitapahtuma pidetään Tikkurilan uudella torilla kaupungintalon vieressä. Kun aloitamme kello 14, Korson mieslaulajat ehtivät Töölöntorilta tännekin. Orkesteriksi tulee musiikkiopiston puhallinorkesteri. Suvivirsi lauletaan alusta loppuun sekä suomeksi että ruotsiksi, jotta jokainen voi saada kiinni omista kokemuksistaan.
 

Kesä, loma ja vapaus eivät ole vain lasten, nuorten ja koululaisten asia.
 

Mitä toivot tapahtumalta?

– Toivon, että paikalle tulee niin paljon ihmisiä, että tapahtuma voisi kasvaa perinteeksi. Ajattelen Lilli Paasikiven tavoin, että kulttuuriperinteen säilyttäminen on tärkeää.

Millaisia ovat Vantaan kulttuurinäkymät?

– Vantaalla on aina ymmärretty, ettei ihminen elä pelkästään leivästä. Monenlaisen yhteistyön avulla kulttuuritoiminta kasvaa, vaikka määrärahat eivät. Tänä vuonna vantaalaiseen kesään kuuluvat esimerkiksi asuntomessut, suomipoppiin keskittyvä Tikkurila Festivaali ja barokkimusiikin Vantaa Festival sekä perinteinen ilmaistapahtuma Laurin Elojuhlat.

Jaa tämä artikkeli: