Viestintuoja

Viestintuoja

Uusi testamentti kertoo Jeesuksen tehneen monia ihmeitä vahvistaakseen galilealaisten kulkijoiden uskoa tulevaan valtakuntaan, jossa jokainen ihminen olisi tasa-arvoinen. Se on yhä radikaali sanoma.

Jeesus oli viestintuoja, jonka kaltaisilla on aina ollut merkittävä rooli.

Ulkopuolinen viesti tarvitaan, jotta uusi suunta löytyy. Parhaillaan elokuvateattereissa esitettävissä elokuvissa Gravity ja Walter Mittyn ihmeellinen elämä on tärkeässä roolissa viestintuoja, joka rohkaisee jatkamaan eteenpäin kohti pelkoa.

Molemmat romanttiset elokuvat pohtivat olemassaolon ihmettä ja ihmisen elämän arvoa kuten galilealaisetkin aikoinaan. Viestin tuo astraali, kuviteltu hahmo.

Vanhemmiten olen herkistynyt näkemään elämässäni johdatuksen tapaista. Ehkä se on romanttista mielenlaatua, mutta melkein aina elämä on mennyt aivan toisin kuin olen osannut rukoilla. Minusta ei ole tullut parempaa ihmistä enkä ole vahvistunut uskossa, mutta olen saanut kohdata arvokasta inhimmillisen olemassaolon moninaisuutta.

Kauan sitten hyvinvointivaltion kulta-aikaan olin työläistaustaisen yksinhuoltaperheen nuori reilaaja ja yksin Sveitsissä kylmänkosteassa hostellissa. Ja kas sinne saapui yllättäen kaksi suomalaistyttöä, jotka ojensivat minulle Uuden testamentin virkkoen: ”Lue tämä.” Ja minä luin ja lukemani kosketti ja koin vapautuvani isäni ja evakkosukuni jättämistä paineista. Olin vapaa. Keitä olivat nämä viestintuojat?

Jaa tämä artikkeli: