null Laura Siltala emännöi kristillistä talk show´ta

Laura Siltalan talk show tulee vierailuille Helsinkiin.

Laura Siltalan talk show tulee vierailuille Helsinkiin.

Ajankohtaista Hengellisyys

Laura Siltala emännöi kristillistä talk show´ta

Siltalan talk show -illat ovat sekä viihdyttäviä että syvällisiä. Haastateltava, haastattelija ja yleisö ovat samalla viivalla.

Laura Siltala on vetänyt vuodesta 2008 kristillistä talk show’ta nimeltään Ilta Lauran kanssa. Ympäri Suomen iltoja on ollut baareissa, ravintoloissa, teattereissa, kirjastoissa ja kahviloissa. Jyväskyläläinen talk show -emäntä sai kutsun kirkkoon, kun hän oli Helsingissä suunnittelemassa Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen kesäjuhlia.

– Kutsumukseni ei ole mennä kirkkoihin, mutta ajattelin, että ehkä voin vähän toimia omia periaatteitani vastaan. Miksi en voisi mennä kirkkoon yhtä hyvin kuin jonnekin muualle? Pelkään vain, että kirkot ovat paikkoina vähän jäykkiä. Onhan se ihan erilaista mennä kirkkoon kuin baariin.

Siltala kertoo, että hänen talk show’nsa keskusteluissa jätetään tittelit ja arvoasemat pois. Haastateltava, haastattelija ja yleisö ovat samalla viivalla. Siltalasta on aina hienoa tutustua uusiin ihmisiin.

– Talk show -iltani ovat yhtä aikaa viihteellisiä ja syvällisiä. Haluan rohkaista ihmisiä löytämään omat lahjansa ja unelmansa. Haluan viestiä, että jokaisen ihmisen tarina on tosi arvokas ja ainutlaatuinen. Jokainen on oman tarinansa päähenkilö. Pitää mennä vain eteenpäin, eikä tarvitse pelätä. Jumala pitää huolen.

Haluan viestiä, että jokaisen ihmisen tarina on tosi arvokas ja ainutlaatuinen.

Ilta Lauran kanssa -show’ssa on aina live-musiikkia. Musiikki ja keskustelu vuorottelevat. Yleensä yleisö saa osallistua illan kulkuun, vaikkapa keskustelemalla vieruskaverin kanssa. Iltojen aiheet vaihtelevat. Nyt aiheena on Kaupungin valot. Se viittaa varsinkin kaupunkilaisten kiireeseen, ja valojahan riittää: kännykän valot, läppärin valot, mainosvalot, liikennevalot.

– Kun tulen täältä Jyväskylän seudulta pääkaupunkiin, huomaan heti ihmisten jo kävelevän nopeammin kuin itse olen tottunut. Kiireestä puhuttaessa tarkoitan myös tehokkuutta, jota yhteiskunta ja työelämä vaativat. Koko ajan resurssit pienenevät, mutta tehokkuuden pitäisi kasvaa.

Vieraidensa kanssa Siltala haluaa keskustella muun muassa pysähtymisestä kaiken kiireen keskellä. Eläkkeelle jääminen tai ammattiurheilun lopettaminen ovat yhdenlaisia pysähtymisen paikkoja, jossa elämää arvioidaan uudestaan.

– Pysähtymistä voivat olla myös loppuun palaminen, sairastuminen tai läheisen kuolema. Kriisi ylipäätään pysäyttää ihmisen. Siinä kohtaa alkaa miettiä oman elämän merkitystä. Mikä merkitys kaikella on siinä ympärillä? Minkälaisia jälkiä elämä on jättänyt minuun ja minkälaisia jälkiä itse haluaa jättää jälkeensä? Tietysti voidaan haastaa myös Jumalaa, että missä hän on kaikessa tässä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.