null Viiniä paremmalla omallatunnolla

Reilu viini on tehty reiluista rypäleistä.

Reilu viini on tehty reiluista rypäleistä.

Viiniä paremmalla omallatunnolla

Vaikka viiniä juo kohtuudella, saattaa silti tulla morkkis, ainakin jos lukee Katja Kangasniemen kirjaa Reilun kaupan ruokaa ja elämää (Perhemediat). Kirjan mukaan viininvalmistus ja viiniturismi ovat monessa kehitysmaassa tärkeitä elinkeinoja, mutta hyödyt jakautuvat epätasaisesti. Viinitilojen työntekijöiden palkka on usein surkea ja kohtelu huonoa.

Kirjassaan Kangasniemi esittelee eettisempiä vaihtoehtoja herkkuhetkiin, viinin juonti mukaan lukien. Reilussa kaupassa tuottaja saa rypäleistä aina takuuhinnan. Sertifikaatin saamiseksi viinitilan on myös maksettava työntekijöilleen vähintään lainmukaista palkkaa ja kieltäydyttävä lapsityövoiman käytöstä. Työntekijöille on tarjottava kemikaalien käsittelyyn suojavarusteet.

Kirjassa on tietysti myös reiluja ruokaohjeita. Veden kielelle herauttavat kuvat ovat valokuvaaja Sini Pennasen käsialaa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.