Ville Stambej valitsi kolme suosikkitapahtumaa

"Osallistuin Kenian Kisumussa tavalliseen katoliseen sunnuntaimessuun. Tunnelma oli kaukana suomalaisesta messusta. Musiikki, soittimet, äänentoisto, rytmit ja lasten tanssiryhmä tekivät messusta unohtumattoman kokonaisvaltaisen elämyksen. Sellainen tekisi erittäin hyvää myös suomalaisille messuille.". Kuva: Jukka Granstrom

Ville Stambej valitsi kolme suosikkitapahtumaa

Ville Stambej poimi kolme menovinkkiä Espoon seurakuntien tapahtumakalenterista. Hän toimii luokanopettajana Jousenkaaren koululla ja asuu Siikajärvellä.

1. Koulun aloittaminen on yksi elämän suurista askelista. On tärkeää, että seurakunta antaa ekaluokkalaisille ja heidän perheilleen mahdollisuuden juhlistaa sitä kirkossa.

2. Olin Heli Vapaakallion kanssa Keniassa Opettajat ilman rajoja -vapaaehtoisena heinäkuussa ja koin, miten rytmi ja musiikki suorastaan pulppuavat hänestä. Hänellä on Suuri Sydän. Heli Vapaakallio johtaa lapsikuoro Tuiketta.

3. Kirkoissa soi -palstalla on monta konserttia, joihin mielelläni menisin. Valitsen niistä nyt venetsialaisen musiikin konsertin ennen kaikkea siksi, että ohjelman myyntitulot menevät Kirkon Ulkomaanavun hyväksi. Opettajat ilman rajoja -vapaaehtoisprojekti, jossa olin mukana, on Kirkon Ulkomaanavun toimintaa. Suomen uuden hallituksen käsittämättömän lyhytnäköiset säästösuunnitelmat uhkaavat tämän ja monen muun tärkeän projektin jatkuvuutta. Siksi nyt jos koskaan on erityisen tärkeää tukea Kirkon Ulkomaanavun toimintaa.

Jaa tämä artikkeli: