Viron kirkko toimii perheväkivaltaa vastaan

Viron kirkko toimii perheväkivaltaa vastaan

Virossa perheväkivalta on usein tabu, vaikka kolmasosa 15 vuotta täyttäneistä virolaisnaisista on kokenut elämänsä aikana fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa. Nyt Viron kirkon työssä on alettu kiinnittää huomiota perheväkivaltaan.

Viron kirkon ensimmäinen Perekeskus eli perheasiain neuvottelukeskus perustettiin tämän vuoden alussa muun muassa Suomen Lähetysseuran ja Herättäjä-Yhdistyksen tuella. Perhekeskus on alusta asti pyrkinyt auttamaan perheväkivalta-asiakkaita ja tehnyt yhteistyötä sosiaaliministeriön, kuntien ja rikosuhripäivystyksen kanssa. Tällä hetkellä keskuksen asiakkaista noin viidesosa hakeutuu perheneuvontaan väkivallan takia.

Lähetysseura on tukenut perheneuvojien kouluttautumista aiheen käsittelyyn. Viron luterilaisissa seurakunnissa on myös tietoisesti lisätty väkivaltaa kokeneet esirukoukseen, ja aktiivisuus yhteiskunnallisessa vaikuttamistyössä on lisääntynyt.

25.11 vietetään YK:n kansainvälistä naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista päivää ja koko viikko on julistettu väkivallattomaksi viikoksi.

 

Jaa tämä artikkeli: