null Puistolan kirkossa vietetään Avaimet käteen -messua − Voiko kodin siunata etänä, pappi Aleksi Vainikka?

− Avaimet käteen -messussa me pyydämme Jumalalta siunausta kodille, sen asukkaille ja vieraille, Aleksi Vainikka kertoo.

− Avaimet käteen -messussa me pyydämme Jumalalta siunausta kodille, sen asukkaille ja vieraille, Aleksi Vainikka kertoo.

Ajankohtaista

Puistolan kirkossa vietetään Avaimet käteen -messua − Voiko kodin siunata etänä, pappi Aleksi Vainikka?

Kodille voi pyytää siunauksen, vaikka muutosta olisi jo aikaa.

Puistolan kirkossa vietetään Avaimet käteen -messua 27.10. Millainen messu se on?

– Se on kodin teeman ympärille rakennettu jumalanpalvelus. Ajatus lähti liikkeelle yhteisestä huomiostamme, että omassa työssämme kodinsiunaukset ovat harvinaisia.

– Yhteiskunnassamme etätyöpäivät ovat monille ihmisille arkipäivää, myös meille papeille. Aloimme leikitellä ajatuksella, voisiko kodinsiunauksenkin toimittaa kirkossa niin sanotusti etätyönä.

Kodinsiunaus on jäänyt monille tuntemattomaksi toimitukseksi. Kuinka usein Malmin suuressa seurakunnassa toimitetaan kodinsiunauksia?

– Aivan liian harvoin. Itse olen tänä vuonna toimittanut yhden kodinsiunauksen kotikasteen yhteydessä. Kodinsiunaus on siitä erityinen kirkollinen toimitus, että se ei edellytä elämänmuutosta. Riittää, että vastaa kyllä seuraaviin kysymyksiin: Onko sinulla koti? Haluaisitko, että se siunattaisiin?

Voiko kodin siunata etänä?

– Näin olisi tarkoitus tehdä. Avaimet käteen -messussa me pyydämme Jumalalta siunausta kodille, sen asukkaille ja vieraille. Uskon, että Herra hyväksyy tämän kirkkoetätyöpäivämme ja kuulee pyyntömme.

– Rukouksen tueksi keräämme suureen koriin kaikilta halukkailta heidän kotiavaimensa. Sitten siunaamme nämä kotiavaimet samaan tyyliin kuin kolehtikin siunataan messussa – emme esineitä itsessään, vaan asian, jota ne edustavat. Lopuksi jokainen ottaa avaimensa ja ”kuljettaa” siunauksen omaan kotiinsa.

– Seurakuntalaiset ovat lähteneet hienosti mukaan messun toteutukseen. Alueemme ammattimuusikoista koottiin tätä messua varten oma bändi. Leivomme myös viikolla kirkkokahvikeksit nuorten aikuisten voimin. Keksit muotoilemme kuinkas muuten kuin avaimen muotoisiksi.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.