null Yhdeksän kuukautta ennen joulua

Yhdeksän kuukautta ennen joulua

Marian ilmestyspäivää eli marianpäivää vietetään muistellen sitä, kun arkkienkeli Gabriel ilmestyi Neitsyt Marialle ilmoittamaan Kristuksen tulevasta syntymästä.

Ennen kirkossamme vietettiin marianpäivää aina 25. maaliskuuta, tasan yhdeksän kuukautta ennen joulua. Jos päivä sattui keskelle viikkoa, se oli pyhäpäivä. Vuodesta 1954 lähtien marianpäivää on kuitenkin vietetty sunnuntaisin aikaisintaan 22.3. ja viimeistään 28.3. Päivä onkin valoisa juhla keskellä paastonaikaa.

Korsossa järjestetään marianpäivänä kansanmusiikkimessu, jossa musiikista vastaavat kanttorit Ursula Hynninen ja Martti Sirviö sekä seurakuntakuoro. Messun jälkeen juodaan Marttojen keittämät kirkkokahvit Yhteisvastuun hyväksi.

Rekolassa messussa esiintyy kanttori Sirkku-Liisa Niemen johtama vokaaliyhtye naiskuorona. Kuoro esittää Maria-aiheisia lauluja, muun muassa W. A. Mozartin Ave verum corpuksen, David Hamiltonin Ave Marian ja Maurice Duruflén laulun Tota pulchra es, Maria.

Tikkurilan kirkolla on Naistenpäivä-tapahtuma, joka alkaa kello 10 messulla. Sen jälkeen tarjolla on keittoa ja kakkukahvit. Tilaisuus jatkuu vielä kirkossa, jossa kuurojen tulkki Elvira Prokhorova Petroskoista kertoo naisten ja perheiden elämästä Karjalassa. Musiikista vastaa oopperalaulaja Jaakko Hietikko ja runoista Elina Kalliokoski.

  • Marianpäivän kansanmusiikkimessu ja kirkkokahvit su 22.3. klo 10 Korson kirkossa
  • Marian ilmestyspäivän messu su 22.3. klo 10 Rekolan Pyhän Andreaan kirkossa
  • Naistenpäivä su 22.3. klo 10 alkaen Tikkurilan kirkolla

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.