Ylijääneen kouluruuan jakelu alkoi Vantaalla

Ylijääneen kouluruuan jakelu alkoi Vantaalla

Syömättä jääneen kouluruuan jakaminen ilmaiseksi on alkanut Vantaalla pienimuotoisesti. Jakelu alkoi maanantaina asukastila Tuulikontissa Havukoskella, jonne ruokaa tuotiin ammattioppilaitos Varian Tennistien toimipisteestä.

Ruokajakelu on osa Yhteinen pöytä -hanketta, jonka tarkoituksena on luoda pysyvä ylijäämäruuan jakelujärjestelmä ja tarjota ruoka-apua sitä tarvitseville. Samalla työllistetään ihmisiä ja luodaan tilanteita, joissa ihmiset voivat kohdata toisiaan. Kouluruoan lisäksi jaettavaksi on tarkoitus saada ylijäänyttä ruokaa kaupoista ja elintarvikkeiden valmistajilta. Yhteinen pöytä -hankkeen projektikoordinaattorin Hanna Kuisman mukaan ruuan saatavuus vaihtelee toistaiseksi päivittäin sen mukaan, paljonko kouluilta on jäänyt ruokaa yli. Kyse on aluksi kahden kuukauden kokeilusta, kunnolla toiminta käynnistyy vasta ensi keväänä.

Päätoimijoina hankkeessa ovat Vantaan kaupunki ja Vantaan seurakunnat. Ruokajakelua toteuttavat aluksi Vantaan työttömät Tikkurilassa ja Tuulikontti Havukoskella, myöhemmin mukaan liittyvät Elämänlaatu ry Tikkurilassa sekä R3 Maahanmuuttajanuorten tuki ry Myyrmäessä.

Yhteinen pöytä -hankkeelle anotaan ensi vuoden alussa myös EU-rahoitusta. Kylmäauto ja kuljettaja hankkeen käyttöön saadaan jo syyskuussa. Vantaan seurakunnat on sitoutunut maksamaan kylmäauton kustannuksista 40 prosenttia ja Vantaan kaupunginhallituksen yleisjaosto myönsi maanantaina 3600 euroa kylmäauton leasing-sopimusta varten. Kuljettaja saadaan kaupungin työllisyyspalveluiden kautta.

 

Jaa tämä artikkeli: