null Yllätyshäät

Yllätyshäät

Lastenkirjailija Maikki Harjanteen, 66, luoma Minttu ilahduttaa jo kolmatta sukupolvea pieniä lukijoita. Sarjan uusimmassa kirjassa Minttu morsiusneitona (Otava 2011) vietetään häitä.

Harjanne paljastaa, ettei hän aluksi innostunut kustantajan ehdottamasta imelästä aiheesta.

— Kun Lontoossa asuva poikani sitten löysi itselleen netin välityksellä vaimon Perusta, ajattelin että tästä voisi saada jotain aikaan, Harjanne kertoo.

Kirjassa valmistaudutaan Mintun enon häihin, joissa Mintulla on kunnia toimia morsiusneitona. Australiassa asuva eno on löytänyt netin avulla vaimon. Myös morsiusneidon juhlamekkoa etsitään nykytyyliin netistä.

Lastenkirjojen sivuilla jo yli kolmekymmentä vuotta seikkaillut Minttu on lukijoiden onneksi säilynyt ajattoman valloittavana ja tutunoloisena pikkutyttönä. Häiden alla koettu jännitys näkyy Mintun unessa ja välillä itkettääkin, mutta kaikki asiat selviävät lopulta, kuten lastenkirjassa kuuluukin.

Enon ja vaimon vihkipaikka säilyy juhlavieraille viimeiseen saakka yllätyksenä. Meren rannalla papin eteen astuvat morsian ja sulhanen, joiden hiukset on solmittu poninhännille.

— Myös kälyni poika vihittiin rannalla. Meidän perheessä on pidetty monenlaisia häitä, Harjanne toteaa.

 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.