null ”Jeesus näkee ne, joiden kohdalla muut kääntävät päänsä pois” – Piispa Kaisamari Hintikka saarnasi kirkolliskokouksen avajaismessussa

Piispa Kaisamari Hintikka saarnasi kirkolliskokouksen avajaismessussa. Kuva on kirkolliskokouksen edelliseltä kokoontumiskerralta toukokuulta.

Piispa Kaisamari Hintikka saarnasi kirkolliskokouksen avajaismessussa. Kuva on kirkolliskokouksen edelliseltä kokoontumiskerralta toukokuulta.

Ajankohtaista

”Jeesus näkee ne, joiden kohdalla muut kääntävät päänsä pois” – Piispa Kaisamari Hintikka saarnasi kirkolliskokouksen avajaismessussa

Luterilaisen kirkon kirkolliskokous kokoontuu tällä viikolla Turussa.

Kirkolliskokous käynnistyi maanantaina messulla, jossa saarnasi Espoon piispa Kaisamari Hintikka. Hän muistutti, että Jeesuksen opetuksen keskuksessa on Jumalan valtakunta ja hänen toimintansa keskipisteessä kärsivä, särkynyt, sairas, syrjään sysätty ihminen.

– Jeesus näkee ne, joiden kohdalla muut kääntävät päänsä pois, kuulee niitä, joiden ääni hukkuu yleiseen meteliin. Hän kutsuu huomaamaan tämän: Jumalan valtakunnan ovet avataan apposen auki. Kaikki ovat kutsulistalla, Hintikka sanoi.

– Jos Jumala kutsuu valtakuntansa juhlaan aivan kaikki, silloin meidänkin on syytä olettaa, että jokainen on kutsuttu – ja huolehtia siitä, että jokainen tuntee olevansa yhtä arvokas, tervetullut, kaivattu, piispa Hintikka sanoi.

Hintikka viittasi kirkollisedustajien ristiriitaisiin ja toisistaan vaihteleviin näkemyksiin siitä, miten kristittyinä ja kirkkona pitäisi elää Kristuksen kutsua todeksi.

– Meidän tehtävämme ei ole määritellä, kuka meistä elää uskoaan todeksi oikealla tavalla, kuka lähtee juhlista, ja kuka jää. Se on vain ja ainoastaan Jumalan tehtävä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.