"Orjuus ei ole historiaa" – Helsingissä kävellään ihmiskauppaa vastaan
Walk for Freedom -kävely järjestetään yli 600 kaupungissa ympäri maailmaa.

Walk for Freedom -kävely järjestetään yli 600 kaupungissa ympäri maailmaa.

"Orjuus ei ole historiaa" – Helsingissä kävellään ihmiskauppaa vastaan

Lauantaina 14.10. kello 14 alkavan Walk for Freedom -kävelyn tarkoitus on lisätä suomalaisten tietoisuutta ihmiskaupasta.

Helsingissä järjestetään lauantaina 14.10. ihmiskaupan vastainen kävelytapahtuma, Walk for Freedom. Tapahtuman taustalla ovat kansainvälinen ihmiskaupan vastainen A21-järjestö ja suomalainen VALO – Ei orjuudelle -yhdistys.

Uusimpien tutkimusten mukaan maailmassa on jopa 40 miljoonaa ihmiskaupan uhria. Ihmiskauppa on maailman nopeimmin kasvava rikollisuuden muoto.

– Suomessa auttamisjärjestelmän pariin on saatu noin 200 ihmiskaupan uhria. Vain hyvin pieni määrä uhreista päätyy auttamisjärjestelmään, kertoo Riitta Pikkuhookana Valo-yhdistyksestä.

Suomessa ihmiskaupan uhrit työskentelevät useimmiten prostituoituina tai rakennus-, siivous- tai ravintola-alalla. Pikkuhookanan mukaan uhreja on usein vaikea tunnistaa.

– Suurin osa heistä ei ole fyysisissä kahleissa, vaan mielen kautta orjuutettuja.

Walk for Freedom -tapahtuman tarkoitus on lisätä suomalaisten tietoisuutta ihmiskaupasta. Kärkisanoma on, että orjuus ei ole historiaa, mutta sitä vastaan voidaan taistella.

– Tieto ehkäisee ennalta esimerkiksi nuorten joutumista ihmiskaupan uhreiksi, Pikkuhookana sanoo.

Walk for Freedom -kävely lähtee Kansalaistorilta kello 14. Kävely kestää noin puoli tuntia ja päättyy Tuomiokirkolle. Tapahtuma järjestetään maailmalla yli 600 kaupungissa. Suomesta on Helsingin lisäksi mukana Turku, Tampere, Jyväskylä, Lahti ja Joensuu.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi