null Kallion kirkkoherra Reina arvostelee rajusti Kirkkohallitusta: ”Valinta tulee kaatumaan oikeudessa”

Kallion kirkkoherran Riikka Reinan mielestä Kirkkohallitus on haastettava oikeuteen.

Kallion kirkkoherran Riikka Reinan mielestä Kirkkohallitus on haastettava oikeuteen.

Ajankohtaista

Kallion kirkkoherra Reina arvostelee rajusti Kirkkohallitusta: ”Valinta tulee kaatumaan oikeudessa”

Kallion kirkkoherran Riikka Reinan mielestä Kirkkohallitus on rikkonut lakia valitessaan ehdokkaan, joka ei ollut pätevin.

Kallion kirkkoherra Riikka Reina arvostelee ainakin kirkon mittakaavassa poikkeuksellisen rankasti Kirkkohallitusta. Kirkkohallituksen toiminnallisen osaston johtajaksi oli 22. toukokuuta valittu pappi, teologian maisteri Petri Määttä.

Määttä voitti äänestyksessä Kuopion Männistön seurakunnan kirkkoherran, teologian tohtori Aulikki Mäkisen.

Reinan mielestä päätös on kestämätön. ”Tiedätte, että rakastan kirkkoa. Ja Jumalaa. Minä myös vihaan näitä rakenteita. Ja epäoikeudenmukaisuutta vihaan kaikista eniten”, hän kirjoittaa Facebookissa.

”Tänään kirkkohallituksen täysistunto mielestäni täysin yksiselitteisesti rikkonut lakia ja valinnut toiminnallisen osaston johtajaksi miehen. Valinta tehtiin ohitse pätevämmän, osaavamman ja kokeneemman, koulutetumman naisen”, Reina tykittää.

Joskus nämä asiat on vietävä julkisuuteen ja tälle valitsevalle käytännölle saatava loppu. – Riikka Reina

Reinan mukaan päätökseen on jätetty eriävä mielipide.

”Joskus nämä asiat on vietävä julkisuuteen, ja tälle valitsevalle käytännölle saatava loppu. Tänään valinta tehtiin äänin 7-5. Tulee se päivä, jolloin tämä kääntyy. Tässä prosessissa valinta tulee kaatumaan oikeudessa”, hän lataa.

Reina vetoaa myös niihin ihmisiin, jotka Kirkkohallituksen rekrytoinnin perusteella harkitsevat kirkosta eroamista. ”Älä eroa vaan vaikuta, muutos on ihan lähellä”, Reina kirjoittaa.

Myös Haagan kirkkoherra Heikki Nenonen yhtyy Reinan kritiikkiin. Hän tviittasi uudelleen Reinan Twitter-päivityksen saatesanoilla:

”Kirkkohallituksen tämänpäiväinen virkanimitys oli vielä ilmeisen tunkkainen tuulahdus menneestä maailmasta. Valmiissa maailmassa myös @kirkko_evl ihmiset valitaan pätevyyden ja sopivuuden, ei kaverisuhteiden perusteella. Hävetkää.”

Virkaan valituksi tullut Petri Määttä on vuodesta 2015 lähtien toiminut Lahden seurakuntayhtymässä diakonian ja sairaalasielunhoidon johtajana.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

”Kirkkoon kuuluminen on Kalliossa tietoisempi päätös kuin missään muualla Suomessa”, väittää kirkkoherra Riikka Reina

Ajankohtaista

Kallion seurakunnan kirkon ovet ovat auki kaikille, myös vessaa tarvitseville asunnottomille. Seurakunnassa katsotaan rohkeasti peiliin, jotta toiminta on seurakunnan arvojen mukaista.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.