3 x lempi

3 x lempi

Anna Gavalda: Lempi ei ole leikin asia. Gummerus 2014.

Kurjissa oloissa kasvanut rääväsuu Billie ja homoseksuaalisuutensa vuoksi silmätikuksi joutunut Franck eivät ole kaikkein itsestäänselvin valinta rakkausromaanin pääpariksi. Varsinkaan, jos ajattelee kuten Billie, että ”hyvät tarinat, varsinkin rakkaustarinat, päättyvät aina häihin”. Ennen happy endiä lukija saa useamman opetuksen selviytymisestä ja suvaitsemisesta.

Jojo Moyes: Ole niin kiltti, älä rakasta häntä. Gummerus 2014.

Jollekulle, niin kuin sotakirjeenvaihtaja Anthonylle, rakastuminen naimisissa olevaan naiseen voi olla kaiken mullistava kokemus, jota eivät himmennä erillään vietetyt vuosikymmenet. Toiselle, kuten toimittaja Ellielle, rakastuminen naimisissa olevaan mieheen paljastuu pikkuhiljaa ajanhukaksi ja itsepetokseksi. Sydän särkyy kummallakin.

Riikka Pulkkinen: Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän. Otava 2014.

Kun mies jättää tai elämä muuten painaa, lohtua voi hakea korkokengillä tepsuttelusta tai leivoksista. Riikka Pulkkisen uusin romaani on karkkiterapiaa aikuisille tytöille. Mukaan on punottu myös painavampi viesti omaksi itsekseen rohkaistumisesta ja herkullisia havaintoja erilaisista ihmistyypeistä.

Jaa tämä artikkeli: