3 x nainen rukoilee

3 x nainen rukoilee

Irja Askola: Pyhän kanssa piilosilla. Kirjapaja 2014.

Helsingin piispa Irja Askola kirjoittaa omanlaistaan vapauden teologiaa. Hän muistuttaa, ettei usko ole oikeassa olemista, hengellisiä toimenpiteitä, kirkollisia suorituspisteitä eikä soolonumero. Askolalle usko on enemmänkin luottamusta ja kotiinpaluuta. Se tarjoaa elämään merkitystä ja lepoa, mutta kestää myös epäilyn.

Kaisa Kariranta: Jeesus ja elämisen taito. Kirjapaja 2014.

Avioeron ja sen tuomien myllerrysten käsittelyyn apua voi hakea vaikka Jeesukselta. Kirjoittaja punnitsee valintojaan Jeesuksen ohjeiden ja vertausten valossa ja käy läpi niin vihaa, ikävää kuin uutta rakkauttakin. ”Kultalankana Jeesuksen elämisen taidon opeissa on toinen ihminen”, kirjoittaja oivaltaa. Tajuaa hän senkin, että jokainen kompastelee ja kaikki satuttavat.

Taivas auki. Suomalaisten naisten rukouksia. Toimittanut Aino-Kaarina Mäkisalo. Kirjapaja 2014.

28 naista on kirjoittanut elämänsä iloista ja huolenaiheista rukouksia. Niissä kaivataan kampaajalle, toivotaan lasta, kiitetään vaginasta ja surraan yksinäisyyttä. Jääkaapin­oveen voisi kiinnittää vaikka Vitutusrukouksen, jonka kirjoittajaa ärsyttävät muun muassa kevään valon paljastama lika, miehen itsetyytyväisyys ja omat kilot ja karvat.

Jaa tämä artikkeli: