3 x piispan kirjavalinta

3 x piispan kirjavalinta

Henkka Hyppönen: Pelon hinta. Tammi 2014.

Mikkelin piispa Seppo Häkkinen: ”Pelkohan voi olla myös myönteinen tunne. Ihmissuku ei selviäisi, jos emme tuntisi pelkoa. Raja pelon ja jännityksen välillä on veteen piirretty viiva. Milloin jännitys vaihtuu peloksi?”

Antti Tuuri: Alkemistit II. Otava 2014.

Tampereen piispa Matti Repo: ”Tuuri käsittelee aihetta, jota olen itse sivunnut väitöskirjassani, eli alkemistisessa prosessissa toivottua epäjalon metallin muuttumista kullaksi kristillisen uudestisyntymisen vertauskuvana. Tuuri on myös monissa muissa historiallisissa romaaneissaan tutkinut Suomessa vaikuttaneita samaan hengelliseen virtaukseen kuuluneita liikkeitä.”

Tuula-Liina Varis: Naisen paras ystävä. WSOY 2014.

Helsingin piispa Irja Askola: ”Ihailen Tuula-Liinan taitoa kuvata arkea ja sen yksityiskohtia rehellisen riemastuttavasti. Hän tekee tavallisesta ihmisestä kiinnostavan ja kiehtovan. Koen Tuula-Liinan tekstissä myös naisnäkökulmaa ja ihmisoikeussärmää. ”


Seitsemän piispaa haastattelee kirjailijoita 23.–25.10. Helsingin Kirjamessuilla Messukeskuksessa ja on tavattavissa haastattelujen jälkeen kirkon osastolla 7d39.
 

Jaa tämä artikkeli: