null Espoossa on esillä taidetta ihmisen suhteesta perheeseen ja yhteiskuntaan

Jonna Johansson pohtii töissään erilaisuutta.

Jonna Johansson pohtii töissään erilaisuutta.

Espoossa on esillä taidetta ihmisen suhteesta perheeseen ja yhteiskuntaan

Kaupungissa voi nyt tutustua Jonna Johanssonin, Olafur Eliassonin ja Akseli Gallen-Kallelan taidenäyttelyihin.

Lilja on erityinen lapsi

Galleria Aarnissa (Kauppamiehentie 1) on 1.4. asti esillä Jonna Johanssonin näyttely This Is My Truth – Tell Me Yours. Näyttely pureutuu taiteilijan henkilökohtaiseen tarinaan, jossa päähenkilönä on hänen tyttärensä Lilja, joka on saanut Williamsin oireyhtymä -diagnoosin. Jonna Johansson pohtii töissään erilaisuutta ja poikkeavuutta ja kokemusta siitä, miten poikkeavuus vaikuttaa ihmisten ja perheen välisissä suhteissa.

Ihminen tässä maailmassa

Emmassa (Näyttelykeskus Weegee, Ahertajantie 5) on 1.5. saakka nähtävissä tanskalaisislantilaisen taiteilijan Olafur Eliassonin näyttely Pentagonal landscapes. Eliasson tutkii ihmisen ja ympäröivän maailman välistä suhdetta. Näyttelyssä esillä olevat teokset käsittelevät taiteilijan keskeisiä teemoja kuten valoa, optiikkaa, peilejä, arkkitehtuuria, suuntaamista ja maisemaa.

Olafur Eliasson tutkii ihmisen ja ympäröivän maailman suhdetta.

Olafur Eliasson tutkii ihmisen ja ympäröivän maailman suhdetta.

Gallen-Kallela ajan kuohuissa

Gallen-Kallelan museossa (Gallen-Kallelantie 27) on 3.9. saakka esillä näyttely Kahden tulen välissä – Akseli Gallen-Kallelan kuohuva 1910-luku. Gallen-Kallela oli tuohon aikaan tunnettu taiteilija. Arki oli silti niukkaa, työrauhaa ei löytynyt ja yhteiskunnalliset levottomuudet koskettivat koko perhettä. Suomi 100 -juhlavuoden näyttely käsittelee Gallen-Kallelan roolia tuon ajan taidepolitiikassa ja yhteiskunnallisissa murroksissa.

Akseli Gallen-Kallela museossa esitellään taiteilijan 1910-luvun tuotantoa.

Akseli Gallen-Kallela museossa esitellään taiteilijan 1910-luvun tuotantoa.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: