null Aamuliikenteessä jaettiin 100 000 piparia

Siiri Salonen ja Nemo-koira Soukassa Yläkartanontien pysäkillä pipareita jakamassa. Kuva: Mikko T Helminen.

Siiri Salonen ja Nemo-koira Soukassa Yläkartanontien pysäkillä pipareita jakamassa. Kuva: Mikko T Helminen.

Ajankohtaista

Aamuliikenteessä jaettiin 100 000 piparia

Ensimmäistä kertaa pipareita jaettiin myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

https://www.youtube.com/watch?v=deYbWOjJjxE

Kymmenientuhansien työmatkalaisten aamu piristyi tänään, kun useat seurakunnat eri puolilla Suomea jalkautuivat levittämään joulumieltä pienin piparkakkuyllätyksin.

Vantaalta alkunsa saanut kampanja järjestetiin nyt viidettä kertaa. Pari vuotta sitten mukaan lähtivät Helsingin seurakunnat, ja viime vuonna tempaukseen liittyivät seurakunnat Espoosta sekä Kauniaisten ruotsinkielinen seurakunta. Tänä vuonna piparkakkuja jaetaan ensimmäistä kertaa myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Seurakuntien työntekijät ja paikoin myös vapaaehtoiset jakoivat yllätyspusseja aamuruuhkassa kello 7 ja 9 välisenä aikana. Jaossa on koko maassa yli 100 000 piparkakkua.

Espoon Soukassa nuorisotyöntekijät, vapaaehtoiset ja kirkon työntekijät olivat yhteisvoimin liikkeellä jakamassa aamun kiireisille pipareita ja iloa. Paikalla oli myös Nemo-koira ilostuttamassa ohikulkijoita. Yhteensä Espoossa jaettiin ohikulkijoille  20 000 piparia. 

”Tulee hyvä joulumieli, vaikka sataakin vettä. Täällä jaettiin pipareita myös vuosi muuttaessani tänne. Tämä on ensimmäinen kerta, kun kuulen joululauluja tänä vuonna. Iso kiitos joulukoristellusta husky-koirasta”, piparipussin saaja Nina Åkerman iloitsi.

Siiri Salonen ja Nemo-koira Soukassa Yläkartanontien pysäkillä pipareita jakamassa. Kuva: Mikko Helminen.

Vantaalla, josta joulupipareiden jakelutempaus sai alkunsa, oli jaettavana tänä vuonna 20 500 piparia. Piparipussi oli yhä ihmisille yllätys.

"Tosi hieno juttu. Näin jakajan jo Dixi-keskuksen alakerrassa ja aioin kääntyä takaisin, mutta onneksi sain piparipussin täältä asemasillalta. Jos ei kirkko ole jouluna esillä, niin koska sitten. Tällaista saisi olla enemmänkin. Pussukka on kiva ja sanoma joulurauhasta ajankohtainen, tuumi Anu Väkeväinen.

Tikkurilan seurakunta jakoi piparkakkuja Aviapoliksen, Hiekkaharjun ja Tikkurilan asemalla Dixi-keskuksessa. Jaossa oli yhteensä 2500 pussia, joista suurin osa Tikkurilassa. Piparit jaettiin siellä tunnissa. Sekä jakajilla että pussin vastaanottajilla oli hymy huulilla.
– Tämä on tosi mukavaa puuhaa, toivottaa joulumieltä töihin kiiruhtaville ihmisille. Olen ollut Tikkurilan seurakunnassa vapaaehtoisena noin vuoden iltapäiväkerhomummona ja näissä erillisissä tempauksissa, kuten syysmarkkinoilla seurakunnan teltalla, kertoi Hely Ala-Fossi.

Tikkurilan seurakunnan vapaaehtoinen Hely Ala-Foss jakoi pipareita Dixissä. Kuva: Lotta Numminen.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Kirkon työntekijät ja vapaaehtoiset jakoivat aamuliikenteessä kymmeniätuhansia pipareita

Ajankohtaista

Espoon, Helsingin ja Kauniaisten seurakunnat yllättivät päivän askareisiin kiirehtivät ihmiset.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.