null Äidin lihapullia ja cokista

  – Olutta, cokista ja appiukolle valkoviiniä, suunnittelee Kari Aihinen muistotilaisuutensa juomia.

– Olutta, cokista ja appiukolle valkoviiniä, suunnittelee Kari Aihinen muistotilaisuutensa juomia.

Äidin lihapullia ja cokista

Minkälaisen menun huippukokki suunnittelisi omiin hautajaisiinsa?

– Aihisen rouvan hyvää salaattia, oman äidin lihapullia ja ehkä perunamuusia, vastaa Ravintola Savoyn keittiöpäällikkö Kari Aihinen.

Lisäksi hänen muistotilaisuudessaan vieraille tarjottaisiin kylmäsavulohipastaa, Aihisen 2- ja 5-vuotiaiden poikien suosikkiruokaa.

– Jälkkäreistä en tajua mitään, joten jälkiruokaa ei tarvitsisi olla ollenkaan, toteaa Aihinen, joka nähdään ensi vuonna televisiossa Grillikuume-ohjelmassa ja Kaappaus keittiössä -ohjelman kolmannen kauden jaksoissa.

Kari Aihinen oli 25-vuotias, kun hänen isänsä menehtyi aivoverenvuotoon. Sen jälkeen hän on halunnut elää jokaisen päivänsä niin täysillä kuin voi. Hänelle työ asioita tärkeämpää on, että ”peruspaketti” eli parisuhteen ja perheen asiat ovat kunnossa.

Vaimolleen Aihinen haluaa antaa joka ilta pienen pusun ja sanoa ne kolme tärkeää sanaa. Isänä hän yrittää toimia siten, että omat pojat voisivat arvostaa häntä yhtä paljon kuin hän itse arvostaa edesmenneitä isäänsä ja pappaansa.

– Isäni hautajaisiin tuli paljon hänen ystäviään. Toivon, että itsekin olisin sen verran hyvä jätkä, että omiin hautajaisiini tulisi ystäviä paikalle.

– Toivosin, että muistotilaisuudessani ihmiset saisivat juhlia yhdessä ja ilon kautta.

Koska Metallican musiikki on lähellä Aihisen sydäntä, sitä voisi soittaa myös hänen muistotilaisuudessaan.

Entäs juomapuoli? Sandels-oluen lisäksi tarjolla olisi jääkylmää, 0,35 litran lasipulloissa myytävää Coca-Colaa. Niin, ja Aihisen appiukolle voisi varata Pinot Gris -rypäleestä valmistettua valkoviiniä.

Näin Kari Aihinen muotoilee elämän mottonsa:
”Jokainen päivä on pelipäivä.”

Jaa tämä artikkeli: