null Aikakauslehti Vartija ilmestyy nyt ilmaiseksi verkossa

Aktiivisesti sosiaalisessa mediassa näkyvällä Vartija-lehdellä on pitkä historia.

Aktiivisesti sosiaalisessa mediassa näkyvällä Vartija-lehdellä on pitkä historia.

Aikakauslehti Vartija ilmestyy nyt ilmaiseksi verkossa

Suomen vanhimpiin aikakauslehtiin kuuluva Vartija on ylläpitänyt aatteellista ja uskonnollista kulttuurikeskustelua jo 130 vuoden ajan. Vuodesta 2017 alkaen Vartija on ilmestynyt pelkästään verkossa. Nyt se on avattu kaikille maksutta luettavaksi.

Vuonna 1888 ”kirkolliseksi äänenkannattajaksi” perustettu Vartija on historiansa aikana toiminut sekä konservatismin linnakkeena että radikalismin äänitorvena.

Vartijan toimituskuntaan ovat vuosikymmenten varrella kuuluneet niin Martti Simojoki kuin Hannu Taanilakin.

Vuonna 1982 Vartijan ensimmäisenä naispuolisena päätoimittajana aloitti Irja Askola. Hän toimi päätoimittajana yhdessä Simo Knuuttilan kanssa.

Nykyisin Vartijan etusivulla ilmaistaan lehden kiinnostuksen kohteet kolmella sanalla: ihminen, usko, kulttuuri. Lehti julkaisee asiantuntijoiden kirjoituksia uskonnosta, teologiasta, filosofiasta, psykologiasta, maailmankuvista, kulttuurista ja yhteiskunnasta.

Nimestään huolimatta lehden ote on pikemminkin etsivä ja haastava kuin oikeaa oppia vartioiva. Verkkolehti toimii aktiivisesti myös sosiaalisessa mediassa.

Vartijan tuorein numero käsittelee Suomen evankelis-luterilaisen kirkon julkista kuvaa.

Vartijan nykyiset päätoimittajat ovat Helsingin yliopiston teologeja, raamatuntutkija Matti Myllykoski ja kirkkohistorioitsija Mikko Ketola.

Nimestään huolimatta lehden ote on pikemminkin etsivä ja haastava kuin oikeaa oppia vartioiva.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi