null Äiti on ihana!

Äiti on ihana!

Muistelimme Itä-Hakkilan iltapäiväkerholaisten kanssa, mitä kotona tapahtuu äitienpäivänä. Puhuimme myös siitä, minkälainen äiti on. Entä mistä äiti suuttuu?

Roosa Järvinen, 7

”Lempieläimeni on koira. Meillä on kotona sekarotuinen koira Sissi, ja se on musta.

Perheessäni on äiti, isä, isoveli, koira ja minä. Isoveljeni on 12-vuotias ja hän on kuudennella luokalla koulussa.

Äiti on kiva silloin, kun hän antaa karkkeja, ja silloin, kun hän lukee iltaisin satuja. Viimeksi luimme kirjaa, jossa kerrotaan siitä, kun nalle saa raudat.

Viemme äidin kanssa koiraa ulos ja kokkaamme yhdessä lettuja. Minä saan sekoittaa taikinan. Osaan rikkoa kanamunan. Äiti paistaa letut.

Äiti on joskus vihainen, jos isoveli tekee tyhmyyksiä. Minäkin teen joskus tyhmyyksiä. Kun äiti saa olla itsekseen, hän lukee mieluiten sähköposteja ja laittaa ruokaa.

Äitienpäivänä on viety aamupala sänkyyn ja tehty jotain kivaa. On kutsuttu vieraita ja joskus on ollut kakku. Olen antanut äidille lahjaksi sydänkortin ja käsirasvaa. Mummo osti rasvan, ja minä annoin sen äidille.

Jos saisin antaa ihan mitä vaan äidille äitienpäivälahjaksi, antaisin uuden takin. Sellaisen vaalean.”

Siri Pulkkinen, 8

”Äitienpäivänä viemme äidille teen sänkyyn. Äiti ei tykkää kahvista. Jos äiti ei ole aamulla enää sängyssä, niin hätistämme hänet takaisin sinne. Laulamme ”hyvää äitienpäivää” ja annamme lahjat.

Äiti on kiva. Jos äiti näkee kaverinsa jossain, hän jää kälättämään. Me muut joudumme hoputtamaan.

Kerran äiti oli vihainen siitä, kun kirjoitin tussilla seinään, vaikka minusta se oli ihan kivaa. Ja toinen tekemäni tyhmä asia oli, että väritin hiuksia tussilla. Siitä äiti ei kauheasti hermostunut, vähän moitti vain.

Olen puhunut äidin kanssa, että haluan marsun. Mangun ihan sairaasti, että voidaanko me ottaa se. Äiti on sanonut, että ehkä ottaisimme marsun sitten, kun pikkusisko aloittaa koulun. Olen sanonut äidille, että kun sisko menee ensi vuonna esikouluun, niin sekin on koulu. Koska siinä on ”esi” ja ”koulu”. Haluaisin sen marsun vähän nopeammin.

Jos saisin antaa ihan mitä vaan äidille äitienpäivälahjaksi, antaisin kissan. Vaikka äiti on kyllä allerginen. Ehkä valkoisen kissanpennun… tai itse asiassa mustan, koska äiti vihaa valkoista, kun se menee likaiseksi tosi helposti.”

 

Jessi Hiltunen, 7

”Meidän perheeseen kuuluvat äiti, isi, pikkuveli ja minä. Käymme yhdessä puistossa ja pelaamme kotona Unoa. Yleensä siinä voittaa pikkuveli tai minä.

Äiti opiskelee fysioterapeutiksi. Hän kirjoittaa iltaisin, ja tiistaina ja keskiviikkona hän menee opiskelemaan.

Äitienpäivänä me viemme äidille ruoan sänkyyn: leipää, jugurttia ja kahvia. Iskä panee ruoat lautaselle ja minä ja pikkuveli viedään ne äidille. Äiti vaan nukkuu ja antaa meidän herättää. Aikaisemmin olen antanut äidille lahjaksi raparperin, joka oli purkissa. Se oli tehty päiväkodissa.

Äiti on ihana, koska me olemme niin paljon yhdessä. Käymme ulkona ja katsomme televisiota. Ulkona leikimme hippaa. Äiti on joskus vihainen, kun me emme tottele emmekä kuuntele vaan riehumme. Veli on villimpi kuin minä. Kun äiti ei ole meidän eikä iskän kanssa, hän mieluiten siivoaa. Joskus autamme.

Haluaisin kotiimme sekarotuisen koiran. Olen jutellut siitä äidin kanssa, mutta pikkuveli on allerginen koirille ja äiti on myös vähän allerginen.

Jos saisin antaa ihan mitä vaan äidille äitienpäivälahjaksi, voisin antaa vaikka kilollisen rahaa.”

 

Alisa Hiltunen, 7

”Meidän perheessä on äiti, isä ja minä. Yleensä menemme viettämään äitienpäivää mummolle ja papalle. 


 

He ovat äidin vanhemmat ja asuvat Keravalla. Menemme sinne autolla. Yleensä isä ajaa, tai joskus äiti. Mummo on tehnyt täytekakun. Aikuiset juovat kahvia ja minä juon mansikkamehua.

Äiti on kiva, kun hän tekee meille ruokaa, ja silloin, kun haluan leikkiä tai pyydän äitiä pelaamaan ja hän tulee leikkimään tai pelaamaan kanssani. Pelaamme Labyrinttiä. Teemme äidin kanssa myös yhdessä ruokaa. Äiti aloittaa ruoan teon ja minä kaadan kaikki ainekset ja sekoitan. Olemme tehneet lihapullia ja perunamuusia.

Olemme käyneet äidin kanssa kahdestaan Kuusijärvellä uimassa. Menimme sinne pyörillä. Ylämäkiä en oikein jaksanut, ja silloin talutin pyörää.

Äiti tykkää käydä kaupassa. Hän käy shoppailemassa vaatteita.

Äitienpäivänä me teemme ensin aamulla isän kanssa äidille ruokaa, laitamme ne pöytään ja sitten herätämme äidin.”

Elias Koskenoja, 7

”Perheeseemme kuuluvat isoveli, äiti, iskä ja minä. Isoveli on yhdeksän, kohta hän täyttää kymmenen.

Äiti on kiva. Semmoinen tiukka, hyvä äiti. Hän on tiukka kaikissa hommissa, esimerkiksi hampaiden pesussa.


 

Äidin kanssa on kiva leikkiä ja tehdä kaikkea. Joskus käymme kävelyllä ja joskus olemme kotona ja leikimme. Me myös pelaamme yhdessä. Sitä me teemme ehkä eniten. Pelaamme Kimbleä. Se ei ole suosikkini. Uno-kortit ovat.

Äiti ei yleensä pelleile. Joskus äiti on vihainen. Sen kuulee ja näkee.

Kerran annoin äidille lahjaksi avaimenperän, jonka tein päiväkodissa. Siinä oli kuminauhassa punainen kangassydän ja helmiä. En kyllä yleensä askartele, mutta on se joskus ihan kivaa.

Me pidämme äitienpäivät aamulla. Viemme yleensä aamupalan sänkyyn: kahvia, ja jos on mansikoita, niin niitä. En muista, mutta ehkä on ollut myös leipää. Isä ei ikinä osta yksin äidille mitään, vaan meidän kanssamme yhdessä. Isä ostaa kirjoja, koska äiti tykkää lukea.

Jos saisin antaa ihan mitä vaan äidille äitienpäivälahjaksi, antaisin auton.”

Aaron Bach, 8

”Perheessäni on äiti, pikkuveli, isä, isosisko, minä ja mummo. Asumme mummon luona sen aikaa, kun rakennamme taloa. En tiedä, milloin talo valmistuu. 


 

Mummo on aika hauska, isosisko antaa melkein kaikkea, pikkuveli on aika ketterä ja iskä on kiltti.

Kerran annoin äidille äitienpäivälahjaksi itse tehdyn kupin. Se tehtiin savesta ja laitettiin uuniin. Tein sen Kuusikon eskarissa.

Äiti on kiva, kun hän vie minut HopLoppiin ja ostaa leluja. Kerran hän osti minulle pyssyn, jolla ammutaan pehmeitä muovikiekkoja. Sillä saa ampua siellä, missä ei ole ihmisiä.

Äidin kanssa me halimme. Käymme myös uimassa Hakunilan uimahallissa. Osaan uida vähän koiraa ja myyrää.

Yleensä äiti tekee ruokaa ja kotitöitä ja lukee puhelimesta viestejä.

Äitienpäivänä me teemme äidille aamiaista. Tarjoilemme leipää ja juomaa, ja joskus isosisko on tehnyt kahvia. Nyt emme voi viedä äidille aamiaista äitienpäivänä sänkyyn, koska äidillä ei ole mummon luona yöpöytää.”

Jaa tämä artikkeli: