null Apu meni perille

Apu meni perille

Korson kirkkoherra Kari Pekka Kinnunen kävi alkuvuodesta tutustumassa Kirkon Ulkomaanavun työhön Ugandassa. Matkallaan hän näki, että Suomesta annettu apu menee perille.

— Tutustuimme slummityöhön pääkaupungissa Kampalassa, koulutus- ja hiv-projekteihin sekä kalankasvatus- ja maataloushankkeisiin. Yhtenä esimerkkinä tuloksekkaasta ruohonjuuritason työstä olivat vessat, joihin Ulkomaanapu on kerännyt varoja Toisenlainen lahja –kampanjallaan.

Kun aiemmin pakolaisleirillä tarpeet tehtiin pensaisiin, hygieniaa paransivat nyt pienet tiiliset ulkohuussit, joissa oli myös käsienpesumahdollisuus. Sillä ehkäistään koleraa, joka aiheuttaa paljon kärsimystä.

Vuonna 1992 Ugandassa oli hiv-positiivisia 18,5 prosenttia väestöstä, mutta muun muassa tehokkaan valistuksen ansiosta luku on laskenut noin kuuteen prosenttiin.

— Tapasimme eräässä kylässä noin 30 hengen hiv-positiivisten joukon. He kertoivat, että aikaisemmin, kun joku heistä sairasti, kukaan ei tullut katsomaan. Nyt he olivat projektin kannustamina tulleet esille. He lauloivat meille itse tekemiään lauluja, joissa kerrottiin, että he pitävät huolta toinen toisistaan eivätkä häpeä sairauttaan.

Terveisiä Ugandasta -seurakuntailta ke 1.4. klo 18.30 Korson seurakuntakeskuksessa

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.