null Arkkipiispa sai 30 000 euron palkinnon avarakatseisuudesta

Arkkipiispa Kari Mäkinen sai Otto A. Malmin lahjoitusrahaston Kompassiruusu-palkinnon.

Arkkipiispa Kari Mäkinen sai Otto A. Malmin lahjoitusrahaston Kompassiruusu-palkinnon.

Ajankohtaista

Arkkipiispa sai 30 000 euron palkinnon avarakatseisuudesta

Lahjoitusrahaston mukaan arkkipiispa Kari Mäkinen on tehnyt työtä inhimillisten arvojen puolesta.

Kauppaneuvos Otto A. Malmin lahjoitusrahasto on myöntänyt 30 000 euron arvoisen kulttuuripalkinto Kompassiruusun 2017 arkkipiispa Kari Mäkiselle. Rahaston mukaan Mäkinen on "toiminut johtotähtenä nostaakseen keskiöön sosiaalisen myötätunnon, solidaarisuuden ja moraalisen avarakatseisuuden kirkon ja yhteiskunnan arvopohjassa".

– Valinta kuvastaa näkemystämme Suomesta yhteiskuntana. Sisäänpäin kääntyneen, ahdaskatseisen ja homogeenisen yhteiskunnan sijaan tavoittelemme suvaitsevampaa ja avoimempaa yhteiskuntaa, josta löytyy sekä tahtoa että kykyä nähdä ja kohdata toisia, hallituksen puheenjohtaja Nils Erik Villstrand sanoo.

Lahjoitusrahasto haluaa antaa tunnustusta sille työlle, jota arkkipiispa Mäkinen on tehnyt inhimillisten arvojen puolesta Suomessa. Arkkipiispa on painottanut jokaisen vastuuta pitää näitä arvoja elävinä.

– Hänen miettivä asenteensa on esikuva kaikille. Hän ei pelkästään puhu omilleen, kirkon jäsenille, vaan hänen viestinsä kohdistuu jokaiselle Suomessa, riippumatta kirkosta tai uskonnosta. Tarvitsemme esikuvan ja inspiraatiota hyviin menettelytapoihin ja hyvään elämään. Yhteiskunnassamme on tilaa vaihtelulle ja monimuotoisuudelle ja arkkipiispa on toiminut näissä kysymyksissä arvojohtajana, toteaa Villstrand.

Kompassiruusu myönnetään henkilöille, järjestöille tai verkostoille, jotka ovat merkittävällä tavalla edistäneet säätiön keskeisiä tarkoituksia: kansansivistystä, korkeampaa opetusta, tutkimusta tai yleistä hyvää. Pietarsaarelainen kauppaneuvos Otto August Malm (1838-1898) toimi laivanvarustajana sekä teollisuus- ja finanssimiehenä. Testamentissaan 1898 hän perusti rahaston, joka kantaa hänen nimeään.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Arkkipiispa: Kirjallisuus ja kristinusko puhkovat aukkoja kovaan todellisuuteen

Hyvä elämä

Mitä syvemmälle mennään, sitä vähemmän varmaa arkkipiispa Kari Mäkinen osaa sanoa. Onneksi kirjat sanovat paljon.