null Arman Alizad: Hengellisyys on osa sisimpääni

Ihmiset, jotka toimivat kollektiivisen hyvän puolesta, ovat Arman Alizadille sankareita. Myös Batman on hänestä hieno supersankari.

Ihmiset, jotka toimivat kollektiivisen hyvän puolesta, ovat Arman Alizadille sankareita. Myös Batman on hänestä hieno supersankari.

Ajankohtaista Hyvä elämä

Arman Alizad: Hengellisyys on osa sisimpääni

Jos Arman Alizad saisi päättää, kaikki maailman ihmiset pääsisivät ilmaiseksi kouluun.

Olet tehnyt matkoja eri puolilla maailmaa, kokenut paljon. Ovatko matkat ovat muuttaneet sinua ihmisenä?

Matkat ovat muuttaneet minua. Ne ovat tuoneet minulle ymmärryksen. Ymmärrys on universumissa avain kaikkeen, kuten ihmisten väliseen kanssakäymiseen, bisnekseen, tieteeseen. Ilman sitä ei tapahdu kehitystä.

Matkoilla olen kohdannut paljon erilaisia ihmisiä ja oppinut ymmärtämään, miksi he ajattelevat tai toimivat tietyllä tavalla. On hirvittävää, kun isä heittää happoa kolmevuotiaan tyttärensä kasvoille. Tuomitsen voimakkaasti isän teon, mutta tajuan niitä syitä, jotka ovat johtaneet tekoon. Ennen ajattelin monista asioista mustavalkoisesti, mutta reissujeni jälkeen ajattelutapani on muuttunut paljon. Jos ihminen on tietämätön jostakin asiasta, hänen on helppo ajatella mustavalkoisesti.

Mitä tekisit, jos voisit muuttaa maailmaa?

Jos minulla olisi valtaa, pitäisin huolen siitä, että kaikkialla maailmassa kaikilla ihmisillä olisi mahdollisuus ilmaiseen koulutukseen. Maailman kaksi isointa ongelma ovat kouluttamattomuus ja se, ettemme ymmärrä toisiamme. Jälkimmäinen johtuu ensimmäisestä. Koulutus ei ole pelkkää pänttäämistä. Se on myös kohtaamisia ja kokemuksia sekä sielun ja ymmärryksen kasvua. Kun saadaan perinteinen koulutus kaikkialle, samalla lisääntyy ymmärrys. Koulutuksen puute vaikuttaa eriarvoisuuteen, naisten ja lasten huonoon asemaan sekä ihmisoikeuksien rikkomiseen.

Millainen ihminen on mielestäsi sankari?

Sankarihahmoja on erilaisia. Kunnioitan henkilöitä, jotka ovat lähtökohtaisesti heikomman ja avun tarpeessa olevan puolella. He ovat sankarillisia ja äärimmäisen kunnioitettavia, kuten sairaanhoitajat, opettajat ja palomiehet. Myös isät ja äidit ovat sankareita.

Sankari voi olla 17-vuotias bolivialainen intiaanityttö, joka nousee puolustamaan tyttöjen ja naisten asemaa. Samoin bolivialaiset pojat, jotka ovat ymmärtäneet tasa-arvon tärkeyden ja tukevat tuota tyttöä.

Sankareita ovat ihmiset, jotka toimivat kollektiivisen hyvän puolesta. Sankari voi löytyä mistä tahansa.

"Minun on vaikea uskoa taivaassa olevaan valvontakameraan, joka seuraa ihmisten tekoja ja rankaisee, jos tekee väärin."

Mitä hengellisyys merkitsee sinulle?

Rauhaa. Hengellisyys on osa sisimpääni, se on läsnä minussa. Olemukseni hyväksyy yhteyden johonkin, joka on ympärilläni ja joka pitää universumia kasassa. Minulla on hirveän käytännöllinen yhteys tuohon voimaan.

Uskon hyvän tekemiseen. Kun täytän pääni hyvillä asioilla, näen enemmän hyvää ympärilläni.

Rukoileminen on minulle meditatiivinen hetki. Rukouksessa käyn läpi asioita, joista olen kiitollinen, joissa kävi hyvin tai jotka menivät pielen. Mietin myös, miten olisin voinut tehdä toisin. Minun on vaikea uskoa taivaassa olevaan valvontakameraan, joka seuraa ihmisten tekoja ja rankaisee, jos tekee väärin. Sellainen ajattelutapa on vieras.

Olen kasvanut uskonnollisessa kodissa, mutta sittemmin kadottanut uskoni. Hengellisyys heräsi minussa uudelleen matkoilla ja ymmärrykseni lisääntyessä. Näin, kuinka paljon uskonto on tehnyt hyvää. Uskonto toi minulle takaisin itseni sekä rakkautta ja rauhaa.

Mikä saa sinut onnelliseksi?

Elämäni suurin ilon, onnen ja rakkauden lähde ovat omat lapseni: 3-, 6- ja 14-vuotiaat tyttäret. On paljon asioita, jotka tekevät minut onnelliseksi, mutta ne asiat ovat aivan eri planeetalta. Omia tyttäriä tärkeämpiä asioita ei ole olemassa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.