null Arvio: Suomen lasten Suomi on hengästyttävän runsas tietopaketti

Kuva: Otava

Kuva: Otava

Hyvä elämä

Arvio: Suomen lasten Suomi on hengästyttävän runsas tietopaketti

Tiedontäyteisessä lastenkirjassa riittää tutkittavaa pitkäksi aikaa.

Kaksoset Jenny ja John saapuvat tutustumaan juuriinsa ja Aino-mummun entiseen kotimaahan. Edessä on perusteellinen matka läpi Suomen, jonka aikana lapset tapaavat erilaisia ihmisiä, tutustuvat maakuntiin ja suomalaisiin tapoihin. Samalla he oppivat Suomen historiaa, maantiedettä ja murteita ja saavat tietoa esimerkiksi erilaisista vähemmistöryhmistä.

Yli 200-sivuisesta kirjasta näkyy valtava työmäärä, ja se on niin täynnä tietoa, että sitä tekee mieli lukea pieni pala kerrallaan. Kirja on yhdistelmä tietokirjaa ja lastenkirjaa, ja se sopii parhaiten kouluikäisille tai aikuisen ja lapsen yhdessä tutkittavaksi.

Tekstit ovat selkeitä ja tiiviitä. Carlos da Cruzin värikkäät ja yksityiskohtia pursuavat kuvat tekevät kirjasta myös hauskan. Kirjaa lukiessa aikuinenkin oppii uutta: esimerkiksi sen, mistä tulevat sanat vasta ja vihta tai että saamelaiset eivät sano, että joikataan jostakin vaan että joikataan jokin.

Kirjan perusteella Suomesta syntyy kuva edistyksellisenä ja hyvinvoivana maana, jossa murteet ja alueelliset erot ovat voimissaan ja jossa historiaa voi yhä nähdä monessa paikassa, kun osaa vain katsoa oikein.

Kirsti Manninen ja Carlos da Cruz: Suomen lasten Suomi. Otava 2016.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.