Arvio: Unelmista syntyi myös elokuva
Misa Jokisalo, Rico Pircklén, Mikael Hautala ja Juho Leppänen olivat mukana Autolla Nepaliin -projektissa.

Misa Jokisalo, Rico Pircklén, Mikael Hautala ja Juho Leppänen olivat mukana Autolla Nepaliin -projektissa.

Arvio: Unelmista syntyi myös elokuva

Autolla Nepaliin – unelmien elokuva. Elokuvateatterissa 28.11. alkaen, Flamingossa su 30.11. klo 16.


Voiko tavallinen suomalaisjamppa tehdä jotakin Nepalin kastittomien hyväksi? Tätä Aasiassa työskennellyt Juho Leppänen pohti muutama vuosi sitten.

Syntyi ajatus: mitä jos hankkisi asialle julkisuutta ajamalla pakettiautolla Nepaliin, toisi kathmandulaisen turvakodin naisten tekemiä koruja Suomeen ja myisi ne heidän hyväkseen? Kun kaveritkin innostuivat ajatuksesta, ideasta alkoi tulla totta.

Autolla Nepaliin -elokuva on ensimmäinen joukkorahoituksella toteutettu elokuva Suomessa, joka on päässyt teatterilevitykseen. Mukana on myös vantaalaisväriä, sillä osa reissuun osallistuvista on alun perin Vantaalta kotoisin.

Elokuva kuvaa nuorten miesten matkantekoa Möhköfantiksi nimetyllä vanhalla pakettiautolla sellaisella reitillä, joka saa katsojankin pulssin kohoamaan. Kuten arvata saattaa, matkaan mahtuu huikeiden maisemien lisäksi muun muassa sairastelua, vaikeuksia viranomaisten kanssa, liikenneonnettomuus, terrorismiuhkaa ja koti-ikävää. Luovuttaa ei kuitenkaan voi, sillä asia on tärkeä ja projektin etenemistä seuraa suuri joukko suomalaisia median ja sosiaalisen median välityksellä.

Nuorten miesten into ja hyvä huumori tarttuvat katsojaan ja saavat vähitellen uskomaan, että pöhköilläkin ideoilla voi parantaa maailmaa. Autolla Nepaliin –projektin tapauksessa se tarkoitti lopulta muun muassa sitä, että Nepaliin nousi kastittomille useampikin koulu ja myös paikalliset heräsivät miettimään kastittomien asemaa.

Näin kulki Autolla Nepaliin –porukan menoreitti Tampereelta Kathmanduun: Venäjä – Kazakstan – Kirgisia – Kiina – Pakistan – Intia – Nepal.

Jaa tämä artikkeli: