null Avautumisklubilla voi kertoa vaikeista kokemuksistaan

Visa Viljamaa vetää Kalliossa kerran kuussa kokoontuvaa Avautumisklubia.

Visa Viljamaa vetää Kalliossa kerran kuussa kokoontuvaa Avautumisklubia.

Ajankohtaista

Avautumisklubilla voi kertoa vaikeista kokemuksistaan

Illoissa on ollut 5–7 avautumista kerrallaan. Klubin tulevia teemoja ovat Koukussa ja Jouluavautuminen.

Mitä ravintola Väinö Kalliossa kokoontuvalla, nuorille aikuisille suunnatulla Avautumisklubilla tapahtuu, Kallion seurakunnan pastori Visa Viljamaa?

– Klubilla on ensin lyhyt johdatus illan teemaan. Sen jälkeen on avautumisten vuoro. Aiempien kertojen teemoina olivat Eka kerta ja Hukassa. Niihin liittyi avautumisia esimerkiksi ihmissuhteista, mielenterveyden horjumisesta ja oman paikan löytymisestä.

Onko klubi vetänyt avautujia?

– Illoissa on ollut 5–7 avautumista kerrallaan. Minulle on voinut etukäteen kertoa, mistä aiheesta haluaa avautua. Jokainen voi itse määrittää rajat, miten paljon haluaa asiasta kertoa. Tarkoituksena myös on, että nämä asiat jäävät vain avautujan ja yleisön välisiksi.

– Yleisö ei kommentoi avautumisia, ja niiden välillä dj soittaa musiikkia. Seuraavalla kerralla aiomme jakaa pöytiin lappuja, joihin voi kirjoittaa terveisiä avautujille.

Tänä aikana jaetaan varsinkin sosiaalisessa mediassa onnistumisia, mutta ihmisillä on oltava tilaisuuksia kertoa myös huonoista kokemuksista.

Miksi on tärkeää avautua vaikeistakin ­henkilökohtaisista asioista?

– Tänä aikana jaetaan varsinkin sosiaalisessa mediassa onnistumisia, mutta ihmisillä on oltava tilaisuuksia kertoa myös huonoista kokemuksista. Monet kuvittelevat olevansa yksin vaikeuksiensa kanssa, vaikka useat muutkin ovat kokeneet vastaavaa. Kun uskaltaa jakaa niitä, voi se olla yllättävän vapauttavaa, kuten moni avautuja on kertonut.

– Yleisöstä taas on tullut sellaista palautetta, että avautumisiin on ollut helppo samastua ja ne ovat antaneet mietittävää.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Malmin hautausmaalla nähdään teatteria - Kantaja-näytelmän työntekijä pitää muistopuheita hautaan kantamilleen vainajille

Ajankohtaista

Kyseessä on puistotyöntekijän ristiretki, jonka aikana hän saa uuden suunnan elämäänsä, sanoo teatteriesityksen ohjaaja Elina Hagelin.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.