null Baptistibändi luukuttaa

The Truth -yhtyeeseen kuuluvat Ari Kangas (vas.), Matti Tumpula, Mikko Saikkonen, Marko Väyrynen ja Janne Saarela (edessä istumassa).

The Truth -yhtyeeseen kuuluvat Ari Kangas (vas.), Matti Tumpula, Mikko Saikkonen, Marko Väyrynen ja Janne Saarela (edessä istumassa).

Baptistibändi luukuttaa

The Truth: Loppuunkulunut.
Maanalainen levykauppa 2010.

Levynkannessa on machoja äijiä taustanaan iso kasa autonrenkaita ja bändin nimi The Truth, totuus. Mitä tämä on? Kun Loppuunkulunut-cd alkaa pyöriä autostereoissa, käsi hamuaa volyyminappulaa. Ei siksi, että miksaus olisi pielessä tai musiikki sietämätöntä, vaan siksi, että The Truth osaa hommansa ja musaa pitää kuunnella kovempaa. Laulu toimii, kitatariffit jyräävät ja rummut paukkuvat.

Sanat ovat tosin melko mustavalkoisia. Hyvä ja paha, pimeys ja valkeus, Jumala ja saatana käyvät taistelua sieluista samalla tavalla kuin kadulla jaettavassa traktaatissa. Jos musiikin tyylilaji olisi joku muu kuin raskaammanpuoleinen suomihardrock, homma ei toimisi.

Vaan ehkä yhtyeen tausta selvittää sanoitusten salat. Vapaissa suunnissa liikutaan: kiitoksen saa Jumalan, räjähdysmattofirman ja parin vapaaseurakunnan lisäksi Jurvan baptistiseurakunta. Bändin sanoittaja ja laulaja Janne Saarela on pienen seurakunnan nuorisotyöntekijä.

Baptisteja on maailmassa noin 110 miljoonaa, joista kirkkokunnan opin mukaisesti varsinaisia jäseniä, eli uskonratkaisun jälkeen kastettuja 60 miljoonaa. Suomen baptistikirkkoon kuuluu noin 1500 jäsentä. Pienestä porukasta ponnistaa tämä kovaa soittava bändi.

Jaa tämä artikkeli: