null Haagassa aiotaan lopettaa suosittu kirkon kahvila – Café Torpetin puolustajat perustavat yhdistyksen

Kahvilavastaava Anu Kuokkasen mukaan Café Torpet on paikka, jossa etenkin lapsiperheet verkostoituvat ja löytävät vertaistukea.

Kahvilavastaava Anu Kuokkasen mukaan Café Torpet on paikka, jossa etenkin lapsiperheet verkostoituvat ja löytävät vertaistukea.

Ajankohtaista

Haagassa aiotaan lopettaa suosittu kirkon kahvila – Café Torpetin puolustajat perustavat yhdistyksen

Osallistuisiko Helsingin seurakuntayhtymä kahvilan pelastamiseen? Ruotsinkielinen Petruksen seurakunta on luvannut, että yhdistys saa tilan käyttöönsä ensi vuoden loppuun asti.

Haagalaisen Café Torpetin kannattajat ovat perustamassa rekisteröidyn yhdistyksen, jonka kautta he hakevat kahvilalle uusia yhteistyökumppaneita.

Ruotsinkielinen Petruksen seurakunta on pyörittänyt kahvilaa Huopalahden aseman vieressä vuodesta 2015, mutta seurakuntaneuvosto päätti lopettaa kahvilan toiminnan tämän vuoden lopussa. Lopettamispäätöstä perustellaan sillä, että kahvila tuottaa liikaa tappiota.

Petruksen seurakunta on maksanut liiketilan vuokran vuoden 2020 loppuun asti. Kirkkoherra Daniel Björk on luvannut, että perustettava yhdistys saa tilan käyttöönsä siihen asti.

– Se ei vielä tarkoita, että kahvilatoiminta jatkuu, sanoo Café Torpetin kahvilavastaava Anu Kuokkanen.

Pyydetty vuokra on markkinavuokra.
– Toimitilapäällikkö Hannu Taskinen

Kahvila-aktivistit etsivät paraikaa uusia rahoittajia. Kahvila on etenkin paikallisten lapsiperheiden suosiossa, ja yhteistyökumppaneiksi toivotaan esimerkiksi seurakuntia ja perheiden parissa toimivia järjestöjä.

Café Torpetin liiketilan omistaa Helsingin seurakuntayhtymä, jolta Petruksen seurakunta vuokraa sitä.

Olisiko Kirkko Helsingissä halukas osallistumaan talkoisiin ja tarjoamaan kahvilalle halpaa vuokraa?

– Lähtökohta on, että jos seurakuntayhtymä vuokraa tiloja, pyydetty vuokra on markkinavuokra, vastaa toimitilapäällikkö Hannu Taskinen.

– Jos toiminnalla on jokin yleishyödyllinen tarkoitus, toiminnalle annettavasta tuesta tulisi päättää talousarviossa. Päättäjien täytyy tietää, että tällainen summa menee tukeen.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Kansanliike Haagassa sai voiton: Café Torpetin tarina saa jatkua

Ajankohtaista

Vetovastuu kahvilasta siirtyy sitä varten perustetulle yhdistykselle toukokuussa 2020. Petruksen seurakunta aikoo jatkossakin olla yhteistyössä mukana.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.