null Kansanliike Haagassa sai voiton: Café Torpetin tarina saa jatkua

Anu Kuokkanen jatkaa Café Torpetin kahvilavastaavana.

Anu Kuokkanen jatkaa Café Torpetin kahvilavastaavana.

Ajankohtaista

Kansanliike Haagassa sai voiton: Café Torpetin tarina saa jatkua

Vetovastuu kahvilasta siirtyy sitä varten perustetulle yhdistykselle toukokuussa 2020. Petruksen seurakunta aikoo jatkossakin olla yhteistyössä mukana.

Vielä lokakuussa näytti siltä, että ruotsinkielisen Petruksen seurakunnan ylläpitämä Café Torpet aiotaan lakkauttaa taloudellisten vaikeuksien vuoksi. Neljä vuotta sitten Huopalahden aseman viereen avatusta kahvilasta oli tullut haagalaisten lapsiperheiden suosima kohtaamispaikka.

Taloudellisesti kahvila ei kuitenkaan menestynyt, sillä vuonna 2018 se teki tappiota 35 000 euroa. Tästä syystä Petruksen seurakunta aikoi lopettaa Café Torpetin toiminnan.

Seurakuntalaisetpa eivät nielleet lakkauttamispäätöstä noin vain. Syntyi vastarintaliike, ja Café Torpetin pelastamiseksi perustettiin yhdistys. Eilen Petruksen seurakuntaneuvosto päätti, että kahvilan tarina saa kuin saakin jatkua, sillä vetovastuu kahvilasta siirtyy vähitellen kevään 2020 aikana Café Torpet ry:lle. Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle. Kirkkoherra Daniel Björk on tyytyväinen tilanteeseen.

Yhdistys hakee tällä hetkellä eri organisaatioita kahvilan rahoittajaksi. Niitä näyttää olevan paljon, ja minuunkin on jo oltu yhteydessä.

– Daniel Björk

– Tämä on kyllä ollut jännä keissi, sillä en millään olisi arvannut, että kahvilan lakkauttaminen olisi voinut synnyttää näin aktiivisen ja ammattitaitoisen kansanliikkeen, Björk sanoo.

– Petruksen seurakunta maksaa kahvilatilan vuokran ja työntekijöiden palkat toukokuun 2020 loppuun asti. Siihen mennessä kahvilayhdistys saa järjestettyä paperit niin, että siitä voi tulla työnantaja. Yhdistys hakee tällä hetkellä eri organisaatioita kahvilan rahoittajaksi. Niitä näyttää olevan paljon, ja minuunkin on jo oltu yhteydessä, Björk sanoo.

Jatkossakin seurakunta tulee olemaan yksi yhteistyökumppani.

– Kahvila on toiminut nyt nelisen vuotta. Mikäli se olisi lakkautettu, olisi myös neljän vuoden työ mennyt hukkaan. Kahvilavastaava Anu Kuokkasella on ollut juuri oikeanlainen ote ja silmää rennon ja olohuonemaisen ilmapiirin luomiseksi. Café Torpet on rento, kutsuva ja ihmisläheinen kahvila. On hienoa, että samat työntekijät jatkavat siinä, Björk sanoo.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.