null Eljan tuolissa pohditaan musiikin lomassa elämää ja ihmisyyttä – Ensimmäisenä vieraana on oikeushammaslääkäri Helena Ranta

Kanttori Elja Puukko keskustelee kolmen kiinnostavan henkilön kanssa Elja tuoli -illoissa Espoonlahden kirkossa. Ensimmäisenä tuoliin istahtaa oikeushammaslääkäri Helena Ranta 13. helmikuuta.

Kanttori Elja Puukko keskustelee kolmen kiinnostavan henkilön kanssa Elja tuoli -illoissa Espoonlahden kirkossa. Ensimmäisenä tuoliin istahtaa oikeushammaslääkäri Helena Ranta 13. helmikuuta.

Ajankohtaista

Eljan tuolissa pohditaan musiikin lomassa elämää ja ihmisyyttä – Ensimmäisenä vieraana on oikeushammaslääkäri Helena Ranta

Eljan tuoli -illoissa Espoonlahden kirkossa ihminen, elämä ja muistojen melodiat ovat pääosassa.

Espoonlahden seurakunnan kanttori Elja Puukko, olet kutsunut kolme vierasta Eljan tuoli -keskustelusarjaan. Mistä on kyse?

– Eljan tuoli -illat ovat uudenlainen tilaisuusformaatti. Olen kutsunut vieraaksi Espoonlahden kirkkoon kevään aikana kolme vierasta. Iltojen teemana on musiikillisten muistojen ja maisemien liittäminen muisteluihin sekä ajatuksiin elämästä ja ihmisyydestä.

Keitä vieraita olet kutsunut?

– Keskustelen oikeushammaslääkäri Helena Rannan kanssa 13. helmikuuta ihmisyyden ja väkivallan suhteesta. Keskustelun lomassa esitän pianistin kanssa Brahmsin Neljä vakavaa laulua -sarjan. Oopperalaulaja Jorma Hynninen pohtii 13. maaliskuuta virsien sanomaa teemalla ”virret elämän eväänä”. Rovasti Hans-Christian Daniel kertoo 10. huhtikuuta elämästään ja rakkaudestaan musiikkiin.

Mistä sait idean keskustelusarjaan?

– Olen kiinnostunut keskustelemaan ihmisten kanssa, jotka avaavat ovia elämäänsä ja kokemuksiinsa. Musiikin liittäminen osaksi kokonaisuutta on kiinnostava mahdollisuus tuoda pohdintoihin näkökulmia, muistoja ja tunteita.

Mistä sarjan nimi Eljan tuoli on peräisin?

– Eljan tuoli liittyy hauskana sanaleikkinä nimeeni ja tyhjään tuoliin. Juutalaisessa perinteessä pääsiäisateriapöytää katettaessa laitetaan pöytään yksi tyhjä paikka profeetta Eliaa varten siltä varalta, että hän tulisi tuomaan viestiä Messiaan tulosta.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Espoon seurakuntien yhteistä kirkkovaltuustoa johtaa kokenut kirkkopoliitikko Heikki Sorvari, joka on lastensa mielestä murrosiässä

Ajankohtaista

Kirkkovaltuuston puheenjohtaja Heikki Sorvari on kirkolliskokouksen ja Kirkkohallituksen täysistunnon jäsen, joka on kritisoinut kirkon kymmeniä miljoonia maksaneita IT-hankkeita.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.