null Ensimmäisenä Leinelässä

Entinen hakunilalainen Anneli Östman tuntee itsensä jo leineläläiseksi.

Entinen hakunilalainen Anneli Östman tuntee itsensä jo leineläläiseksi.

Ensimmäisenä Leinelässä

Anneli Östman pitää uuden asuinalueen värikkyydestä.

Kun Leinelän asuinalueen talot alkoivat valmistua, Anneli Östman oli miehensä Alfin kanssa ensimmäisenä hakemassa avaimia uuteen kotiin. Vaikka asunto oli varattu jo vuoden 2009 lopulla, muuttopäivä tuli eteen yllättäen.

— Talo valmistui noin kuukauden etuajassa. Tuli vähän kiire vanhan asunnon myynnin kanssa. Onneksi se meni kuitenkin nopeasti kaupaksi, Anneli kertoo.

Anneli ja Alf muuttivat Leinelään pienkerrostalosta Hakunilasta. He olivat viihtyneet Hakunilassa erinomaisesti alueen rauhallisuuden ja hyvien ulkoilumaastojen vuoksi, mutta asunto alkoi kaivata remonttia ja Östmanit alkoivat miettiä, että hissitalossa asuminen saattaisi olla tulevaisuutta ajatellen parempi valinta. Samoihin aikoihin he näkivät ensimmäiset mainokset Leinelään rakennettavista taloista ja kiinnostuivat.

Tutustumisretket Leinelään vahvistivat tunnetta siitä, että alueelle on hyvä muuttaa. Erityisesti hyvät kulkuyhteydet ja ulkoilumaastot miellyttivät.

— Meille oli tärkeää, että talvella pääsee helposti hiihtämään, Anneli perustelee.

Vaikka päätös asunnonostosta piti tehdä osittain pelkkien havainnekuvien perusteella, missään vaiheessa muutto ei hirvittänyt.

— Päinvastoin, oli kivaa muuttaa alueelle, jossa kaikki on uutta.

Hiljaisuutta myllerryksen keskellä

Anneli ja Alf Östmanin uusi koti on valoisa kolmio, jossa on suuri lasitettu parveke ja sauna. Se ei silti ole samanlainen kuin talon muut kolmiot, sillä asunnon ensimmäisinä asukkaina he saivat vaikuttaa siihen, miltä koti näyttää.

— Halusimme esimerkiksi keittiöön ylimääräisen pakastimen ja vetolaatikot kaappien sijasta, Anneli esittelee.

Ikkunoista avautuvat näkymät muuttuvat koko ajan. Talon taakse nouseva lasten leikkipuisto on vielä keskeneräinen, ja pihalla kulkee rakennusmiehiä, jotka viimeistelevät naapuritaloja ja piha-alueita.

Paljon on toisaalta valmiinakin. Leinelän päiväkoti on jo täyttynyt pienistä asiakkaista, ja kukkaistutuksetkin ovat kohdillaan.

Muutaman sadan metrin päässä rakennetaan ylikulkusiltaa ja Leinelän rautatieasemaa. Myllerrys ei silti tuoreita asukkaita haittaa.

— Täällä on todella paksut seinät, eikä tänne kuulu myöskään veden kohina eivätkä hissin äänet. Naapurit ovat sanoneet ihan samaa, että hiljaista on, Anneli kertoo.

Monenlaisia naapureita

Leinelästä on tulossa noin 2600 vantaalaisen koti, mutta vielä asukkaita ei ole kuin parissa talossa. Lisää asukkaita on kuitenkin tulossa aivan näinä päivinä, kun uusia taloja valmistuu.

Anneli Östman pitää hyvänä asiana sitä, että alueelle tulee koteja hyvin monenlaisille ihmisille: yksinasuville, pariskunnille ja lapsiperheille. Kaikki eivät ole omistusasuntoja, vaan osasta tulee vuokrakoteja ja asumisoikeusasuntoja. Ensimmäisten asukkaiden joukossa on näyttänyt olevan ainakin nuoria pareja, lapsiperheitä ja eläkeläisiä tai eläkeiän kynnyksellä olevia.

— Vielä täällä ei ole tutustunut naapureihin kovin paljon, ja aika vähän heitä on edes näkynyt, Anneli kertoo.

Sen verran hän kuitenkin tietää naapureistaan, että moni on muuttanut Leinelään lähiseuduilta.

— Yhdet muuttivat tänne tuosta viereiseltä omakotitaloalueelta.

Taidetta kotikulmilla

Vaikka Leinelä on vielä keskeneräinen, jo nyt voi huomata, että aluetta suunniteltaessa on tehty yhteistyötä taiteilijoiden kanssa. Aivan Anneli ja Alf Östmanin kotia vastapäätä on yksi taideporteista.

— Minusta on tosi hauskaa, etteivät kaikki talot ole samanlaisia ja että niissä on käytetty värejä. On keltaista, sinistä ja punaista. Varsinkin talvella, kun on harmaata ja pimeää, se on tosi hyvä juttu, Anneli sanoo.

Vaikka Anneli on asunut uudessa kodissa vasta muutaman kuukauden, hän tuntee jo itsensä leineläläiseksi. Parannusehdotuksia uuteen asuinympäristöön hän keksii vain muutaman: pätkiviin mobiiliyhteyksiin pitäisi saada parannusta ja jossakin vaiheessa alueelle voisi tuoda jotakin harrastustoimintaa.

— Vaikka päiväkodin tiloihin voisi tulla jotakin iltatoimintaa kuten jooga-, jumppa- tai käsityöryhmiä, Anneli suunnittelee.

 

Anneli Östman osallistui uuden kotitalonsa ensimmäiseen yhtiökokoukseen ke 25.5.

Jaa tämä artikkeli: