null Espoolaiset löysivät tiensä kirkkoihin – 101 000 käyntiä joulunajan tilaisuuksissa

Espoon tuomiokirkko.

Espoon tuomiokirkko.

Ajankohtaista

Espoolaiset löysivät tiensä kirkkoihin – 101 000 käyntiä joulunajan tilaisuuksissa

Kirkossakäyntien määrä on kasvanut viidessä vuodessa 20 000:lla

Espoolaiset löysivät hyvin tiensä Espoon seurakuntien joulunajan tapahtumiin. Suosituimpiin hartauksiin ja jumalanpalveluksiin sekä adventtiajan musiikkitilaisuuksiin osallistui Espoossa yhteensä 101 000 ihmistä.

Määrä on kasvanut tasaisesti vuosittain, viidessä vuodessa tilaisuuksiin on tullut noin 20 000 kävijää lisää. Etenkin musiikkitilaisuudet kasvattivat jälleen suosiotaan.

Vilkkain yksittäinen päivä oli jouluaatto, jolloin aattohartauksiin ja jouluyön messuihin osallistui 14 600 ihmistä. Aattohartauksia järjestettiin noin viisikymmentä.

Joulumusiikki kiinnosti espoolaisia, sillä yhteislaulutilaisuuksiin ja konsertteihin osallistui yli 36 000 henkeä. Seurakuntien joulukonsertit ovat pääsääntöisesti maksuttomia. Myös muut tahot järjestivät joulun alla runsaasti kirkkokonsertteja.

Koulujen ja päiväkotien joulu- ja adventtikirkkojen suosio jatkuu.

Kauneimmat joululaulut ovat kasvattaneet Espoossa suosiotaan tasaisesti. Nyt joululaulut soivat 86 eri tilaisuudessa ja lisäksi järjestettiin 11 Kauneimmat joululaulut -messua.

Koulujen ja päiväkotien joulu- ja adventtikirkkojen suosio jatkuu ja niihin osallistui jälleen 37 000 lasta ja nuorta. Valtaosa tilaisuuksista järjestettiin kirkoissa tai kappeleissa.

Kävijätiedoissa on mukana edellä mainittujen tilaisuuksien lisäksi itsenäisyyspäivän, uuden vuoden sekä loppiaisen tilaisuudet. Tilastoissa ei ole mukana seurakuntien normaali viikkotoiminta.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Otaniemen kappelia korjataan ikkunaseinän vuodon vuoksi

Ajankohtaista

Kappeli on tilapäisesti suljettu. Korjaustyöt on tarkoitus saada valmiiksi toukokuun alkuun mennessä. Kappelia tarvitaan silloin Tapiolan kirkon väistötilana.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.