null Otaniemen kappelia korjataan ikkunaseinän vuodon vuoksi

Otaniemen kappelin korjaustöiden pitäisi valmistua toukokuun alkuun mennessä.

Otaniemen kappelin korjaustöiden pitäisi valmistua toukokuun alkuun mennessä.

Ajankohtaista

Otaniemen kappelia korjataan ikkunaseinän vuodon vuoksi

Kappeli on tilapäisesti suljettu. Korjaustyöt on tarkoitus saada valmiiksi toukokuun alkuun mennessä. Kappelia tarvitaan silloin Tapiolan kirkon väistötilana.

Tapiolan seurakunnan alueeseen kuuluva Otaniemen kappeli on suljettu tilapäisesti remontin vuoksi. Tarkoitus on, että kappeli saadaan jälleen käyttöön toukokuun alkuun mennessä. Silloin sitä tarvitaan peruskorjauksen vuoksi suljettavan Tapiolan kirkon yhtenä väistötilana.

– Kirkon iso ikkunaseinä vuotaa, ja sopivaa korjaustapaa suunnitellaan töiden kestäessä. Tiedotamme asiasta tarkemmin, kun remontti etenee. Korjausaikataulu on vielä avoin. Tavoite on, että kappeli on kunnossa, kun pääkirkon remontti alkaa, Espoon seurakuntien kiinteistöjohtaja Petteri Leinonen kertoo.

Tapiolan seurakunnan ylivahtimestari Antti Ruuskasen mukaan Otaniemen kappeli on erityisen suosittu kastekirkkona, jonkin verran siellä pidetään myös häitä ja hautajaisia. Nyt siellä ei voida pitää näitä tilaisuuksia eikä kappelin vakiotoimintaa.

– Seurakunnan jouluaaton hartaus pidettiin vielä kappelissa. Vakiotoimintaa kappelissa ovat olleet esimerkiksi teekkarien Ristin killan toiminta ja kiinalaisten ja unkarilaisten raamattupiirit. Kun kappeli saadaan uudestaan käyttöön, sinne tulee enemmän toimintaa kuin siellä on viime vuosina ollut, Ruuskanen sanoo.

Otaniemen kappeli valmistui vuonna 1956–1957 vuoden 1954 arkkitehtuurikilpailun voittaneen Heikki ja Kaija Sirenin kilpailutyön pohjalta. Sen kappelisalissa on 150 istumapaikkaa. Kesäisin kappeli on toiminut tiekirkkona. Se on suosittu turistikohde, joka kiinnostaa erityisesti arkkitehtuurista innostuneita japanilaisia turisteja.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.