null Espoon kavallustuomio ei muuttunut hovioikeudessa

Kuva: Eija Harju

Kuva: Eija Harju

Ajankohtaista

Espoon kavallustuomio ei muuttunut hovioikeudessa

Helsingin hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden antamaa tuomiota Espoon seurakuntayhtymässä tapahtuneesta kavalluksesta.

Helsingin hovioikeus tuomitsi Espoon seurakuntayhtymän viraston entisen työntekijän törkeästä petoksesta yhden vuoden ehdolliseen vankeuteen ja 118 000 euron vahingonkorvauksiin. Hovioikeuden päätös oli yksimielinen.

Päätös ei muuttanut käräjäoikeuden aikaisemmin antamaa tuomiota. Vastaaja voi hakea korkeimmalta oikeudelta valituslupaa 30. tammikuuta 2017 mennessä.

Käräjäoikeuden tuomion mukaan seurakuntayhtymän virastossa työskennellyt henkilö kavalsi työnantajalta vuosina 2006–2010 toimistotarvikkeita, pääasiassa postimerkkejä ja postimaksukuoria. Kyseisen henkilön tehtäviin kuului postitustuotteiden tilaaminen, mutta joitakin erittäin paljon tilattuja tuotteita ei tosiasiallisesti käytetty virastossa lainkaan ja osaa vain vähäinen määrä tilattuun nähden.

Työntekijän todettiin käyttäneen hyväksi työnantajan luottamusta ja myös johtaneen laskujen hyväksyjää harhaan toimistotarvikkeiden tarpeen suhteen.

Kavallus tuli esiin vuonna 2010 ilmiannon ja sisäisen tutkinnan kautta. Seurakuntayhtymä teki asiasta rikosilmoituksen poliisille ja kyseisen henkilön työsuhde purettiin.

Seurakuntayhtymässä on tapahtuneen jälkeen tiukennettu tilausten valvontaa, lisätty turvallisuusriskeihin liittyvää koulutusta ja panostettu sisäiseen viestintään.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Seurakunnan vahtimestari kavalsi 900 euron arvosta diakoniatyön lahjakortteja

Ajankohtaista

Varas tunnistettiin valvontakameratallenteelta. Teko tapahtui Espoonlahden seurakunnassa kevättalvella 2020.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.