null Seurakunnan vahtimestari kavalsi 900 euron arvosta diakoniatyön lahjakortteja

Ajankohtaista

Seurakunnan vahtimestari kavalsi 900 euron arvosta diakoniatyön lahjakortteja

Varas tunnistettiin valvontakameratallenteelta. Teko tapahtui Espoonlahden seurakunnassa kevättalvella 2020.

Espoonlahden seurakunnan vahtimestarina työskennellyt nainen varasti Soukan kappelin kassakaapista 25 kappaletta S- ja K-ryhmien lahjakortteja, joita seurakunta myöntää diakoniatyön asiakkaille. Yhteensä lahjakorttien arvo oli 900 euroa. Asiasta kertoi Yle.

Nainen jäi kiinni, kun johtava diakoniatyöntekijä huomasi ongelman kirjanpidossa. Teko tapahtui kevättalvella 2020, jolloin tekijä myös irtisanottiin.

– Asia ratkesi valvontakameran avulla. Tekijä tunnusti heti, ja teimme asiasta rikosilmoituksen, kertoo Espoonlahden seurakunnan kirkkoherra Jouni Turtiainen.

Täysin aukotonta järjestelmää tuskin onkaan, ja viime kädessä kaikki perustuu ihmisten keskinäiseen luottamukseen.

– Tämän jälkeen muutimme käytäntöjä siten, että diakoniatyön kassakaappiin on pääsy ainoastaan diakoniatyöntekijöillä. Lisäksi Soukan kappelin sakastissa on uusi kalansilmäkamera.

Diakoniatyössä tehdään joka kuukausi seurakuntaneuvostoa varten yksityiskohtainen raportti myönnetyistä avustuksista, joten Turtiaisen mukaan vähäinenkin epätäsmällisyys kirjanpidossa havaitaan nopeasti.

– Täysin aukotonta järjestelmää tuskin onkaan, ja viime kädessä kaikki perustuu ihmisten keskinäiseen luottamukseen. On hyvä, että tekijä saatiin vastuuseen, Turtiainen sanoo.

Käräjäoikeus tuomitsi naisen varkaudesta 80 päiväsakkoon. Hän joutuu myös korvaamaan Espoonlahden seurakunnalle rikoksen vahingon arvon eli 900 euroa sekä 600 euroa rikoksen selvittelykuluja.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Pyhän Laurin kappelin kuparivaras sai vankeutta ja isot vahingonkorvaukset maksettavakseen

Ajankohtaista

Siunauskappelia auringonvalolta suojaavat verkot vahingoittuivat pahoin ja on epävarmaa, saadaanko niitä enää korjattua.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.