null Espoon kirkoissa soitto soi kesälläkin

Espoon tuomiokirkossa pidetään Urkuyö ja Aaria -festivaalin kesäkonsertit kahta lukuun ottamatta. Myös Suvisunnuntain iltamusiikki soi Tuomiokirkossa. Kuva: Anssi Jauhiainen

Espoon tuomiokirkossa pidetään Urkuyö ja Aaria -festivaalin kesäkonsertit kahta lukuun ottamatta. Myös Suvisunnuntain iltamusiikki soi Tuomiokirkossa. Kuva: Anssi Jauhiainen

Hyvä elämä

Espoon kirkoissa soitto soi kesälläkin

Urkuyö ja Aaria -festivaalin lisäksi Espoon kirkkojen konserttikesään mahtuu paljon muutakin musiikkia.

Espoon seurakuntien kesäohjelmistoon kuuluvat perinteisesti lukuisat konsertit.

Espoon Tuomiokirkko -festivaalin avajaiskonsertissa 2. kesäkuuta esiintyvät baritoni Waltteri Torikka ja Tapiola Sinfonietta. Päätöskonsertissa 25. elokuuta kuullaan maailmankuulua sopraanoa Yeree Suhia ja Suomalaista Barokkiorkesteria. Kesän aikana esiintyvät muun muassa baritoni Jorma Hynninen, mezzosopraano Monica Groop, sopraano Anna-Kristiina Kaappola ja tenori Jyrki Anttila.

Juhannusiltamiin on vapaa pääsy, mutta muihin iltoihin liput maksavat 15–39 euroa. Konserteista kaksitoista on Espoon tuomiokirkossa ja yksi Tapiolan kirkossa.

Toinen Espoon tuomiokirkon kesämusiikkisarja on Suvisunnuntain iltamusiikki. Ensimmäisessä tilaisuudessa 5. kesäkuuta esiintyvät Chorus Domus sekä Vuosaaren Kantaattikuoro. Kesän aikana esiintyvät muun muassa Kamarikuoro Vox Lapsus ja kanteletaiteilija Ida Elina. Viimeisessä konsertissa 28. elokuuta ovat mukana mezzosopraano Erica Back ja pianisti Aura Go. Konsertteja on kaikkiaan kolmetoista ja niihin on vapaa pääsy.

Leppävaaran kirkossa järjestettävät Soiva kesäkahvila -konsertit pidetään keskiviikkoisin parillisilla viikoilla. Ensimmäisellä kerralla 8. kesäkuuta esiintyvät sellisti Lauri Voipio ja pianisti Lauri Väinmaa. Kesän viimeisessä 17. elokuuta konsertissa esiintyvät sopraano Nora Karhuluoma ja pianisti Henri Hersta. Konsertteja on yhteensä kuusi ja niihin on vapaa pääsy.

Espoonlahdessa lauletaan virsiä

Espoonlahden seurakunta järjestää Soukan kappelilla kuusi virsimusiikki-iltaa kesäkeskiviikkoisin. Okra ja Laulumieli esiintyvät ensimmäisessä konsertissa 1. kesäkuuta. Kesän tilaisuuksissa on mukana myös kirkkokuoro, Navichorus, Janne Maarala sekä Nardus. Sarja huipentuu 31. elokuuta Matasaaren kappelin virsien yöhön, jossa on mukana Vox Edeni-kuoro. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Tapiolassa syntynyttä -konserttisarjan aloittaa 31. toukokuuta Tapiolan kuoro. Muita esiintyjiä ovat muun muassa Laura Pyrrö (12.7.) ja Kamarikuoro Gloria, joka on viimeisessä 30. elokuuta tilaisuudessa. Sarjan esiintyjillä on jokin yhteys Tapiolaan musiikin, asumisen tai opiskelun kautta. Konsertteja on yhteensä neljätoista ja ne ovat kesätiistaisin Tapiolan kirkossa. Niihin on vapaa pääsy, vapaaehtoinen ohjelmamaksu menee Kirkon Ulkomaanavulle.

Olarin kirkon sisäpihalla pidetään keskiviikkoisin kesäkuun alusta elokuun loppuun yhteislaulutilaisuus Kesälaulut kirkonmäellä.

Kauniaisten kirkossa on 18. kesäkuuta Suviyön kirkkohetki, jossa on mukana pelimanniorkesteri ja kansantanssiryhmä. Tilaisuus on osa Granifolk-kansantanssitapahtumaa.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Urkuyö ja Aaria -festivaali käynnistyy verkkokonserteilla – heinä- ja elokuussa on tarkoitus avata ovet yleisölle

Ajankohtaista

Viime kesän konsertit peruuntuivat, ja ohjelmisto siirrettiin lähes sellaisenaan tälle kesälle.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.