null Espoon piispan pääsiäistervehdys: Merkki toivosta

Hengellisyys

Espoon piispan pääsiäistervehdys: Merkki toivosta

Tänä vuonna matka kohti pääsiäistä on ollut pitkä.

Tänä vuonna matka kohti pääsiäistä on ollut pitkä. Tuntuu kuin se olisi kestänyt kokonaisen vuoden. Sodan kuvia katsoessani ja uutisia sekä kertomuksia lukiessani pimeys ulottuu omalle kynnykselleni. Vaikka sodan raakuus ja ihmisen käsittämätön julmuus ovat olleet koko ajan totta jossakin päin maailmaa, niiden maantieteellinen läheisyys tunkeutuu ihon alle, sieluun asti. Pimeys valtaa alaa, ja yritän ylläpitää valoa, edes mielikuvaa valosta.

Pääsiäistä edeltävän hiljaisen viikon mittaan matka hidastuu. Jeesuksen kärsimystien seuraaminen muistuttaa monesta sellaisesta asiasta omassakin elämässäni, jolloin olen valinnut pimeyden valon sijaan. Askel painaa. Aika hidastuu, äänet hiljenevät.

Matka pysähtyy pitkäperjantain ristin juurelle. Kaikki maailman raakuus ja julmuus näkyy kärsivässä Jeesuksessa. Koko maailman epätoivo, kärsimys ja kuolema ovat ristillä runnellussa Kristuksessa. Tässä hetkessä omat voimani eivät riitä ylläpitämään valoa. Aika ja aivan kaikki pysähtyy syvimmän surun ja synkimmän pimeyden keskellä.

Mutta surun ja pimeydenkin keskellä elää rakkaus. Rakkauden vuoksi Jeesus kärsi ja kuoli ristillä. Rakastaen Jeesuksen ystävät ottavat hänet alas ristiltä, hyvästelevät hänet ja kantavat hänet hautaan.

Rakkaudesta he lähtevät myös käymään hänen haudallaan. Se kannattelee eteenpäin, vaikka suru ja epätoivo painavat askelissa. Mutta kun he pääsevät perille, kaikki, aivan kaikki muuttuu. Jeesus ei ole enää haudassa. Hän ei ole kuollut, vaan elää!

Tämän maailman pimeyden keskellä tyhjä hauta on merkki toivosta ja tulevaisuudesta.

Tyhjän haudan äärellä herää toivo ja avautuu tulevaisuus. Sieltä lähtee liikkeelle ilo, jota Jeesuksen oppilaat haluavat jakaa edelleen, yhä uusille ihmisille.

Tämän maailman pimeyden keskellä tyhjä hauta on merkki toivosta ja tulevaisuudesta. Se, mikä on ollut kuollutta, herää elämään, mikä on revitty rikki, parannetaan, ja mikä on eksynyt pimeään, tulee valoon jälleen. Elämä murtautuu lopullisesti esiin kuoleman vallan alta. Kristus on voittanut kuoleman – ei vain herätäkseen itse elämään, vaan lahjoittaakseen koko maailmalle uuden elämän.

Kristus on ylösnoussut! Riemullista pääsiäistä!

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Siunattu tuli kuljetetaan Leppävaarasta kävellen Tapiolaan pääsiäisyön messuun

Hengellisyys

Pääsiäisyö sisältää yli kuuden kilometrin vaelluksen, rukouksia, iltapalaa ja ehtoollista.


Hyvää pyhää: Kaikkialla läsnä

Hengellisyys
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.