null Espoon Rinnekappeli joudutaan purkamaan – sitä ennen järjestetään kiitosmessu

Esko Hyvärisen suunnittelema Rinnekappeli otettiin käyttöön 1972.

Esko Hyvärisen suunnittelema Rinnekappeli otettiin käyttöön 1972.

Ajankohtaista

Espoon Rinnekappeli joudutaan purkamaan – sitä ennen järjestetään kiitosmessu

Viime vuosina kappelin käyttö on jäänyt vähälle, koska alueella on aiempaan nähden vähemmän asukkaita.

Rinnekoti-säätiön yhteydessä toimiva Rinnekappeli Espoon Lakistossa on päätetty purkaa. Kehitysvammaisten sosiaalipalveluita tuottavan Rinnekodin kappeli rakennettiin vuonna 1972, ja nyt se vaatisi mittavaa peruskorjausta. Kappelin omistaa Espoon seurakuntayhtymä.

Viime vuosina Rinnekappeli on jäänyt vähäiselle käytölle, koska Rinnekodin toiminta on vuosien myötä muuttunut niin, että alueella on aiempaan verrattuna vähemmän asukkaita.

– Päätös on toki siinä mielessä surullinen, että Rinnekappeliin liittyy hyvin monella ihmisellä tärkeitä muistoja. Jumalanpalveluskäyttöön vihitty kirkkotila on aina erityinen, pyhä paikka, ja kun sellainen rakennus puretaan, se koskettaa, sanoo Espoon seurakuntien johtava sairaalapastori Markku Elo.

Hänen mukaansa taloudelliset näkökohdat ovat kuitenkin ymmärrettäviä.

– Seurakunnan toiminnalle kuten messuille on Rinnekodissa osoitettu korvaavat tilat, eikä tämä toiminta tule vähenemään, päinvastoin, Elo toteaa.

Rinnekappelissa ja sen pihamaalla vietetään sunnuntaina 20. syyskuuta kiitosmessua ja juodaan juhlakahvit. Messua on mahdollisuus seurata myös Espoon seurakuntien verkkosivujen kautta.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Mitä varten ja kenelle? – Siinä kaksi kysymystä, joilla seurakuntien tilaa ja toimintaa kauppakeskuksissa pitää arvioida

Ajankohtaista

Kauppakeskusten johdossa ollaan tyytyväisiä kirkon läsnäoloon kauppakeskuksissa. Samoin ajattelee enin osa kävijöistä. Toiminnan kohdennusta kannattaa miettiä.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.