null Espoonlahdessa juhlitaan Suomea laulaen ja leikkien

Satuseikkailu suomalaiseen luontoon on yksi Espoonlahden Suomi 100 -juhlan ohjelmanumeroista. Lapset pääsevät laulamaan, liikkumaan ja leikkimään, lupaa lastenohjaaja Kari Vilkman.

Satuseikkailu suomalaiseen luontoon on yksi Espoonlahden Suomi 100 -juhlan ohjelmanumeroista. Lapset pääsevät laulamaan, liikkumaan ja leikkimään, lupaa lastenohjaaja Kari Vilkman.

Espoonlahdessa juhlitaan Suomea laulaen ja leikkien

Musiikillinen satuseikkailu suomalaiseen luontoon juhlistaa Suomi 100 -juhlaa Espoonlahden kirkossa.

Espoonlahden seurakunnan lapsityö järjestää lapsille Suomi 100 -juhlan. Millainen juhla on luvassa, lastenohjaaja Kati Vilkman?

Kaikille sopiva Suomi 100 -juhla on lauantaina 18.11. Juhlassa esitetään musiikillinen satuseikkailu suomalaiseen luontoon. Tuttujen laulujen ja runojen siivittämänä kuljetaan vuodenajasta ja perinteisistä tapahtumista toiseen. Juhla sopii aivan kaikille, olemme huomioineet erityisesti lapset. Lapset pääsevät osallistumaan monin eri tavoin: on laulua, leikkiä ja liikettä.

Millaista Suomea esitellään juhlassa?

Juhlassa ovat esillä hyvin perinteiset suomalaiset laulut, runot, eläimet, puut ja tavat lapsilähtöisesti. Soili Perkiön säveltämä ja Hannele Huovin sanoittama laulu "Suomi sata" kajahtaa juhlassa useamman kerran. Juhlaesitys huipentuu partiolaisten tervehdykseen sinivalkoisin askelin. Juhlan jälkeen on tarjolla isänmaallista kakkua, karjalanpiirakoita ja Suomi-konvehteja.

Onko Suomi-teema ollut tänä vuonna esillä lasten kerhoissa?

Syksyn aikana olemme kerhoissamme keränneet sata hyvää tekoa. Jokaisessa kerhossa on askarreltu oma puu, jonka oksille kerholaiset ja perheet ovat saaneet kirjoittaa hyviä tekoja. Samoin kerhoissa on askarreltu juhlaan koristeita, Suomi-aiheisia eläimiä, kuten oravia. Suomi 100 -juhlassa on esillä lasten taidenäyttely, johon hyvän teon puut tulevat esille.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: